24.02.2013 - 09:03
Okunma (3248)
Yorum (0)
Paylaş

20 Sağlık Önerisi!

20 Sağlık Önerisi!

 

Etin içine batan tırnaklar, öldürücü kas krampları ve bir türlü geçmeyen ağrı atakları...

 

 

 

 

 

1. Parmağınıza kıymık girerse...

 

O zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

 

2. Burnunuz tıkalıysa...

 

Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

 

3. Ayaklarınız kokuyorsa...

 

Ayaklarınızı talk pudrasıyla ovun ve sonra koton (tabii ki temiz!) çorabınızı giyin. Bu, bir süre için ayağınızın terlemesini ve bunun sonucunda koku oluşmasını engelleyecek.

 

4. Öldürücü kas krampları yaşıyorsanız...

 

Nemli bir havluyu mikrodalga fırında 30 saniye süreyle bekletin. Daha sonra havluyu ağrıyan kasınızın üzerine koyun. Bu kompres, aldığınız ağrı kesici ilaç etkisini gösterene kadar ağrıyı hafifletecektir.

 

5. Parmağınızı sıkıştırdıysanız ya da ayak parmağınızı çarptıysanız...

 

Parmağınızı dik tutup üzerine sıkıca bastırın. Bu, ağrınızın azalmasını sağlayacaktır.

 

6. Terleme problemi yaşıyorsanız ve duş almaya vaktiniz yoksa...

 

Hemen kadınlar tuvaletine gidin ve birkaç kağıt havlu koparın. Kokulu antibakteriyel sıvı sabunu kağıt peçeteye dökün ve o bölgeyi silin. Ancak sonrasında iyice kurulamayı unutmayın.

 

7. Kendinizi endişeli hissediyorsanız ve kalbiniz normalden hızlı çarpıyorsa...

 

Saç diplerinden başlayarak şakaklarınıza nazikçe masaj yapın. Yavaşça nefes alıp verin, hızla rahatladığınızı hissedeceksiniz. Eğer bu işe yaramıyorsa bazı meditasyon tekniklerine başvurabilirsiniz. Örneğin beş dakika süreyle gözlerinizi kapatın ve bir ormanın ortasında olduğunuzu hayal edin. Ormandaki sesleri duymaya çalışın.

 

8. Çenenizde tüylenme problemi yaşıyorsanız...

 

Çenenize ince bir tabaka vazelin uygulayın ve üzerine likit bir kapatıcı pudra uygulayın. Yalnız bu işlemi yaparken alkolsüz ürünler kullanmaya dikkat edin. Çünkü alkollü ürünler cildinizi tahriş edebilir.

 

9. Elinizde can acıtıcı bir şeytan tırnağı çıktıysa...

 

Tırnak diplerinizi tuzlu suyla ovalayın. Bu tedavi, elinizdeki şişliğe iyi gelirken aynı zamanda enfeksiyon riskini de ortadan kaldıracaktır. Bu tedaviyi birkaç gün süreyle yapın.

 

10. Nefesiniz kötü kokuyorsa...

 

Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için. Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz anında nefesi yenileyici özel kimyasallar içerir.

 

11. Ani bir öksürük krizi geçiriyorsanız...

 

En sevdiğiniz şekerlemeyle bu sorunu çözebilirsiniz. Şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyebilirsiniz.

 

12. Bikini bölgenizde kıl dönmesi yüzünden rahatsız edici bir şişlik oluştuysa...

 

Kağıt havluyu soğuk suya batırıp birkaç dakika şişliğin üstünde bekletin. Ya da birkaç küp buzla şişliği ve kızarıklığı giderin. 15 dakika sonra şişliğin küçülmeye başladığını fark edeceksiniz.

 

13. Topuklarınız sertleşip düzleşiyorsa...

 

Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

 

14. Cildinizde siyah noktalar görüyorsanız...

 

Bu problem susuzluktan veya kan şekerinizin düşmesinden dolayı oluşmuş olabilir. Bu yüzden hemen bir bardak dolusu su için ve bol bol meyve tüketin. Eğer geçmiyorsa bir dermatoloğa danışmalısınız.

 

15. Egzersiz sonrasında kaslarınız geriliyorsa...

 

Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

 

16. Yüzünüzde sivilcelerin oluştuğunu fark ediyorsanız...

 

10 saniye süreyle metal bir kaşığı kaynayan suda tutun. Sonra kaşığın tersini sivilceye dönüşme ihtimali olan kızarıklıkların üzerine bastırın. Birkaç saat içinde sivilce ve benzeri kızarıklıkların daha az göründüğünü hissedeceksiniz.

 

17. Stres yüzünden boynunuz ve omuzlarınız gerildiyse...

 

Öncelikle stresten uzaklaşıp rahatlamaya çalışın. Sonra boynunuzu 90 derece sağa ardından da sola döndürün. Daha sonra başınızı aşağı indirip kaldırın. Bu hareketleri onar defa tekrarlayın.

 

18. Alerjiniz yüzünden gözleriniz sürekli kaşınıyorsa...

 

Gözlerinizi bol soğuk suyla yıkayın. Özellikle bahar aylarında havada uçuşan polenler gözlerinize yapışıp kaşıntı oluşmasına sebep olabilir. Bol soğuk suyla yıkayarak kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.

 

19. Toplantı ve randevular sizi çok geriyorsa...

 

Sıradan şeylerle meşgul olmaya çalışın. Mesela fotoğraf makinenizdeki resimleri silin ya da mutfak için alışveriş listesi yapın. Sıradan işlerle uğraşarak gerginliğinizi unutabilirsiniz.

 

20. Akşamdan kalmaysanız ve kendinizi bitmiş hissediyorsanız...

 

Sabah uyandığınız andan itibaren hemen zencefilli bir şeyler yiyip için. Zencefilli şekerler de midenizi rahatlatacaktır.

Keyword : 20 Sağlık Önerisi! haberi , 20 Sağlık Önerisi! oku , 20 Sağlık Önerisi! konusu , 20 Sağlık Önerisi! hakkında , 20 Sağlık Önerisi! manşeti , 20 Sağlık Önerisi! perde arkası , 20 Sağlık Önerisi! olayı , 20 Sağlık Önerisi! son dakika , 20 Sağlık Önerisi!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com