28.01.2012 - 22:29
Okunma (1222)
Yorum (0)
Paylaş

Mebin Geçici Görevlendirme Analizi

Mebin Geçici Görevlendirme Analizi

 

Demokrasi ile yönetilen sistemlerde kamuoyu takdiri ve vicdanı önemli bir objedir. Öncelikle buna uyulur. Kamuoyunun tasvip etmediği hiçbir işlem uygulamaya koyulamaz. Sosyal davranış kurallarının temelinde karşılıklı saygı bulunmaktadır. Anayasa, yasa, tüzük, yönetmelik ve sair mevzuat hükümlerine saygılı olmak da bu temelden kaynağını alır.

 

Geçici Görevlendirmeden Maksat Nedir?

 

Devlette kadrolu çalışmak esastır. Devlet görevinin aksamaması için ve kadrolu memur temininde karşılaşılan kısa süreli aksamaları gidermek üzere geçici görevlendirmeler yapılabilmektedir. Bu konuda hem düzenlenmiş mevzuata ve hem de liyakat ve kariyer ölçüsünde çalışanların kabullenebileceği birilerinin olması halinde her hangi bir sorun da çıkmamaktadır. Yani her işlemde olduğu gibi burada da mevzuata uygunluk, kamu yararı ve hizmetin gereği gözetilmelidir.

 

Yani ihtiyaç varsa yapılmalı.

 

 

Görevlendirmelerde Dikkat Edilecek Hususlar

 

1-Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak geçici görevlendirme asla yapılmamalı.

 

2-Görevin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olunmamalıdır.

 

3-Kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi de görevlendirilen kişiyi suçlu kılmaya yeterlidir. Bir kamu görevini, kanun ve nizamlara aykırı olarak yerine getirmeye teşebbüs eden kişi suç işlemiş sayılmaktadır.

 

4-Kurum dengesini ve disiplinini bozacak görevlendirmeler asla yapılmamalıdır.

 

 

Görevlendirmede İhtiyaç Olması İçin Gereken Şartlar

 

Boş bir kadronun bulunması,

 

Mevcut personelle işlerin yürütülemiyor olması,

 

Bu işleri yürütebileceğine inanılan biri varsa ve görevlendirme halinde asıl kadrosundaki işleri aksamayacaksa,

 

geçici görevlendirmeye ihtiyaç var demektir.

 

 

Geçici Görevlendirmede Öncelikli Tercihler Ne Olmalı

 

Boş kadroya en yakın unvan ve kadroda bulunan biri tercih edilmeli. Asaleten atanma şartlarını taşıyanlar varsa onlara öncelik verilmeli.

 

Geçici de olsa; görevlendirmeler memurların göreviyle ve sınıfıyla ilgili olmalıdır.

 

Geçici görevlendirilen personelin öğretmen olması halinde üzerinde 88.madde kapsamında bulunan ikinci görevleri de sona erdirilmelidir ki; bir yerdeki açık kapatılırken diğer yerde açık oluşturulmasın. Bu şekildeki geçici görevlendirmeler ise 6 ay gibi bir süreyle sınırlı tutulmamalı. En az bir yıl süreyle ya da asaleten atama yapılıncaya kadar olmalı.

 

Çünkü iyi adam olmak ayrı, iyi idareci olmak ayrı, tecrübeli idareci olmak ayrı, tecrübeli lider idareci olmak ayrı ve tecrübeli süper lider idareci olmak apayrıdır.

 

 

Geçici Görevlendirmeler Takım Ruhunu Bozmamalı

 

Bir kurumda başarıya, sinerji oluşturabilecek takım çalışmalarıyla ulaşılabileceği bilinen bir gerçektir. Her türlü ayrımcılığın ise takım ruhunu bozacağı, nifak tohumları sokacağı ve çatışmalara meydan vereceği unutulmamalıdır. Çatışmaların, işlerin tam ve zamanında yapılmasını aksatacağı hususu dikkatlerden uzak tutulmamalıdır.

 

Personel arasında şartlar eşit değerlendirilmeli, ayrımcılığa meydan verilmemeli.

 

 

Takım Ruhu Bozulmuş İse

 

Bir kurumda çalışanlardan bazıları birbirleriyle konuşmaktan imtina ediyorsa; birbirlerini suçlamaya başlamışsa, orada sinerji oluşturmak imkanı kalmamışsa bir değişiklik yapılmalıdır.

 

Atama ve yer değiştirme yönetmeliği bir an önce hazırlanarak yer değiştirmelere imkân verilmeli ki; bir kurumda huzur bozulduğu zaman insanlar huzurlu olacağı ortamlara yelken açabilsinler. Bir nefes alabilsinler. Bunun yapılmayıp; bazı kişilerin adamını bularak keyfi olarak istediği yere görevlendirilmesi diğerlerinin ise çakılıp kalması uygulamaları kurum kültürü olarak yerleşmişse başarı ve huzur beklemek hayal olur.

 

Kurumların huzuru bozulursa ailelerin ve toplumların da huzuru tehlikeye girecektir.

 

 

Yanlış Görevlendirmeler Yıkım Olmasın

 

Açıklara yama olması gereken geçici görevlendirmeler, zamanla asılın yerine göz dikmeye başlayınca ve isteklerin de sınırı olmayınca beklenen hukuki yarar yerine zarar gerçekleşir. Asiller her yaptıklarından ya da yapmadıklarından sorumlu tutulurken; geçici görevlendirmeler her yaptıkları kazada merkez ve taşra yönetimince kollanılırsa kurumlarda çalışma ortamlarında amirlere güven, adalet ve huzur kalmaz. A, B ve C takımları oluşturulur ve ayırımcılık ayyuka çıkar. Geçici görevlendirmelerin çoğu kendisinin görevlendirilmesine vesile olan zümreye/gruba karşı minnet duygularını her fırsatta göstermeye kalkışarak; personelin 2/3’ünü dışlar. Dışladığı ve küstürdüğü insanların dışında kalan 1/3’ü ile başarıyı yakalama çabaları gösterilemeyeceğini anlamak için ise yılların geçmesi gerekir.

 

Oysa, yükselmek ve ilerlemek isteyen toplumlarda bu şekilde boşa geçirecek zaman yoktur.

 

Herkesi kucaklayan, takım oluşturabilen, gönüllülüğü tetikleyen süper liderlerin başında bulunduğu kurumlar huzur ve güvenin oluşturduğu sinerji ile başarılı olurken klasik yöneticilerin başını çektiği kurumlar sinerji oluşturmak yerine güvensizlik, huzursuzluk ve iç çekişmelerle gerilerde kalacaktır.

 

Devletin Bütün Sistemi ve Kurumları Sağlıklı Çalışmalı

 

Geçici görevlendirmeler yapılır ya da yapılmaz. Buna karar veren Devlet adamları işi ehline verirken Türk Devlet sistemine uygun davranmalı. Geçici görevlendirmelerin başından itibaren hukuki yarar gözetilmeli. Devletin itibarı, kamu idaresine duyulan güven sağlanmalıdır. Bu da ancak yasa ve yönteme uymakla mümkündür.

 

Nasıl ki kişilere zarar verenler yargılandıkları gibi; geçici görevlendirmeleri de kasten yanlış yapanlar ve sürekli hale getirenler de görevi kötüye kullanmaktan mutlaka adalet önünde hesap vermeliler.

 

Sevgili dostlar. Önce kendi kurumumuzu ve sonra da diğer Kamu kurumlarının sağlıklı çalışması için kurallara uyalım ve uymayanları da uyaralım. Böylece de belki önce kendi vicdanımızı ve sonra da Kamu vicdanını rahatlatmış oluruz.

 

 

 

 

Ali COŞKUNER

 

Eğitim Yöneticisi

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Mebin Geçici Görevlendirme Analizi haberi , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi oku , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi konusu , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi hakkında , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi manşeti , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi perde arkası , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi olayı , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi son dakika , Mebin Geçici Görevlendirme Analizi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com