27.01.2013 - 08:41
Okunma (4377)
Yorum (0)
Paylaş

66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi

66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi

Temel Eğitim Genel Müdürü Kocabıyık: ''Bu sene 66 aylık 448 bin 517 öğrencimiz kayıt yaptırdı''

 

 

 

 

Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 66 aylık 448 bin 517 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, ''Okullar açılırken '66 aylık olup da başlayıp okula uyum sağlayamayan çocuklarımız okul öncesine yönlendirilecekler' dedik. Ama böyle bir geri dönüş olmadı. 66 aylık olup okula başlayan bütün çocuklarımız devam etti'' dedi.

 

Kocabıyık, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesinden dolayı AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

Eğitim öğretim yılıyla zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran düzenlemenin hayata geçtiğini hatırlatan Kocabıyık, ''Yeni sistemle eğitim sistemi çok daha demokratik bir hale getirmeye çalıştık. Kendi sosyolojik, toplumsal koşullarımıza uygun bir eğitim sistemi kurgulamaya çalıştık'' diye konuştu.

 

Yeni eğitim sistemini özellikle birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin yaş grupları ve pedagojik ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Kocabıyık, ''Oyun ve fiziki etkinlikler dersi gibi ilkokul 1,2,3,4'te yeni bir ders getirdik. Çocuklarımıza her gün bir saat oyun oynama, okula uyum sağlama, arkadaş olmanın önemini kavrayıp beraberinde sosyalleşme, düşünme becerilerini geliştirme, fiziki anlamda oyun oynayarak spor yaparak gelişme gibi birçok yenilikleri sunduk'' diye konuştu.

 

Yeni sistemle okula başlama yaşının da değiştiğini ifade eden Kocabıyık, geçmişte 72 aydan itibaren kabul edilen çocukların yeni eğitim sistemiyle 60 aydan itibaren alınmaya başlandığını söyledi.

 

60-66 ay çocukların velilerinin isteği ve çocukların gelişimlerine göre okula alındığını anlatan Kocabıyık, şunları kaydetti:

 

''Hazır olmayan çocuklara esneklik tanıdık onlar tamamen veli isteğiyle okula başladı. 66 aydan itibaren de adrese dayalı kayıt sistemi ile zorunlu olarak çocuklarımızın kaydını yaptık. Bu sene 66 aylık olan 448 bin 517 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bunlardan okul öncesi eğitime dönen olmadı. Okullar açılırken '66 aylık olup da başlayıp okula uyum sağlayamayan çocuklarımız okul öncesine yönlendirilecekler' dedik. Ama böyle bir geri dönüş olmadı. 66 aylık olup okula başlayan bütün çocuklarımız devam etti. Zaten 60 ve 66 ay arasında okula devam edemeyecek çocuklarımız rapor almıştı. 66 aylık olup ilkokula başlayacak olanlardan da sağlık problemleri nedeniyle rapor alarak gelmeyenler oldu. Bu sürece uyum sağlayamayacak olan çocuklar zaten rapor alarak okul öncesine yönlendiler. O yüzden de başladıktan sonra okul öncesine yönelen öğrencimiz olmadı.''

 

-''Ciddi bir sorun yaşanmadı''-

 

Yeni eğitim öğretim sistemine geçişin adından ilk yarı yılın tamamlandığını dile getiren Kocabıyık, şöyle devam etti:

 

''Bakanlık olarak bir projemiz var, yarı yıl tatilinde örneklem olarak belirlenen okul idarecileri üzerinde bir anket, araştırma yapmayı planlıyoruz. Bakanlığın yeniden yapılandırılmasının ardından eğitim öğretim dairelerinin hepsinin içinde İzleme Değerlendirme Grup Başkanlıkları oluşturuldu. Bu grup başkanlığının görevi eğitimdeki çıktıları takip etmek. Bizim grup başkanlığımız şubat ayında örneklem olarak belirlenen okul idarecileri üzerinden anket yapacaklar. Bununla ilgili küçük bir araştırma yapmayı planlıyoruz. Bu konudaki asıl izleme çalışmamızı haziranda okullar tatil olduğu zaman yapacağız. Daha büyük çaplı bir araştırma yapacağız. Bakanlık olarak bizim alandan aldığımız bilgiler hep iyi yönde. Ciddi bir sorun yaşanmadı.''

 

-Öğretmen gözlemiyle not-

 

Okula yeni başlayan çocuklar için dönem başında uyum çalışması yaptıklarını, Genel Müdürlük olarak 12 haftalık eğitim materyali hazırladıklarını hatırlatan Kocabıyık, ''Öğretmenlerimiz bu 12 haftalık eğitim materyallerini kullanarak çocukların daha çok sosyalleşmelerini, okula uyumlarının sağlanması, okuma yazmaya altyapısının oluşturulması gibi çalışalar yaptıklar'' dedi.Çalışmaların yeni olduğunu ve ilk defa bu sene uygulandığına dikkati çeken Kocabıyık, bu çalışmalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

 

Uyum çalışmasının ardından çocukların normal ders programına geçtiğini ifade eden Kocabıyık, ''Hayat bilgisi, matematik, Türkçe, görsel sanatlar müzik ile oyun ve fiziki etkinlikler dersi alıyorlar. Oyun ve fiziki etkinler dersi de ilk defa bu sene uygulanmaya başladı'' diye konuştu.

 

Özellikle okula yeni başlayan çocukların karnelerine ilişkin de bilgi veren Kocabıyık, şunları söyledi:

 

''Tüm çocuklarımızın karnelerinde not olacak. Ama bizim 1, 2 ve 3. sınıflarda sınav sistemimiz yok. Çocuklarımıza o yaş döneminin pedagojik özelliklerinden dolayı her hangi bir sınav yapılmıyor. Sınavla, notla değerlendirmeyi 4. sınıftan itibaren yapıyoruz. 1,2,3. sınıfta tamamen öğretmen gözlemine dayanan notlama sistemimiz var. Dönem boyunca öğretmenlerimiz çocuklarımızı gözlemliyor ve bunun sonucunda onları herhangi bir sınava sokmadan not veriyorlar ve bunu yaparken tamamen gözlemlerinden faydalanıyorlar.''

 

-''Her çocuğun gelişim hikayesi birbirinden farklıdır''-

 

Anne ve babalardan karnelerindeki notlarından dolayı çocuklarına baskı uygulamamalarını isteyen Kocabıyık, ''Her çocuğun bireysel özellikleri birbirinden farklıdır, bireysel gelişimi birbirinden farklıdır. Her çocuğun gelişim hikayesi birbirinden farklıdır. Kimisi sanatta daha yeteneklidir, kimisi fende, kimisi müzikte yeteneklidir. Önemli olan ailelerin kendi çocuklarını iyi tanıyıp çocuklarının yeteneklerinin farkına varabilmeleri, onların yeteneklerini keşfedebilmeleri ve çocuklarını yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeleri'' diye konuştu.

 

Öte yandan veliler de yapılan değişiklikle ilgili ilk başlarda bazı endişelerinin olduğunu ancak yarı yılla birlikte bunların birçoğunun giderildiğini söylediler.

 

Okula yeni başlayan özellikle 66 aylık çocuklar da okulu çok sevdiklerini, arkadaşlarıyla çok iyi anlaştıklarını kaydettiler.

 

memurlar.net

Keyword : 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi haberi , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi oku , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi konusu , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi hakkında , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi manşeti , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi perde arkası , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi olayı , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi son dakika , 66 Aylık Çocuklar Okulu Sevdi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com