12.01.2013 - 20:36
Okunma (1746)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı?

Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı?

 

 

Faruk Çelik'ten Ek Ödeme Açıklaması

 

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliğini ziyaret eden Çelik, burada yaptığı konuşmada, ''Bir bakanın, bir hükümet yetkilisinin iki dudağı arasında olan ücretlere zam anlayışının masaya çekilmesi ve masada belirlenen rakamın Anayasa güvencesinde olması hiç tartışılacak birşey değil'' ifadesini kullandı.

 

 

Memurların toplu sözleşmesinin ciddi bir kazanım olduğunu belirten Çelik, çok zor şartlarda ve çok sıkışık bir zaman dilimi içerisinde toplu sözleşme sürecine geçebildiklerini ve olması gereken ayda toplu sözleşme yapma imkanını elde edemediklerini kaydetti.

Bakan Çelik, danışma kurulu bünyesinde 161 konu başlığının olduğunu dile getirerek, ikinci toplantıyımart ayında yapacaklarını bildirdi.

 

Çözüme kavuşturulması gereken konuları bakanlaradosya olarak dağıttıklarına dikkati çeken Çelik, ''Ocakayı sonunda bakanlardan bu konuların çözümleriyle, aldığımız bilgileri mart ayında yine kamu görevlilerisendika konfederasyon başkanlarıyla yapacağımız toplantıda sonuçlandırma konusunda toplantı ve çalışma yapacağız''şeklinde konuştu.

''Öğretmenler fazlasıyla hak ediyorlar''

 

Memur Sen'in ağırlıklı olarak dile getirdiği öğretmenlerin sorunlarıyla ilgili masaya taşıdığı konuları çokça tartıştıklarına dikkati çeken Çelik, ancak o günün şartları çerçevesinde, bu konuda bir ek ödemeyi hükümet olarak gündeme alamadıklarını söyledi.

 

Çelik, öğretmenlerin bu ülkenin mimarları olduğunu belirterek, ''Hepimizi yetiştirenler, hepimizi bu noktaya taşıyan insanlar. O konuyla ilgili bir toz kondurmamız, hak etmiyorlar gibi bir şey dememiz kesinlikle söz konusudeğil. Öğretmenler fazlasıyla hak ediyorlar, biz de onun karşılığını verme mücadelesi içindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu talepler tekrar masalara geliyor, tekrar değerlendiriyoruz. Vefakar, cefakar öğretmenler arkadaşlarımızın bu talepleri bir şekilde cevap bulur diyorum'' ifadesini kullandı.

 

''Personel rejimi tartışılmalı''

 

Bakan Çelik, 4/C statüsünde çalışanların kazanımlarının ''peyderpey'' olduğunu vurgulayarak, onların konumlarının biraz farklı olduğunu anlattı.

Personel rejiminin tartışılması gerektiğini kaydeden Çelik, personel rejimini tartışırken konfederasyonlardan ve sendikalardan anlayış beklediklerini ifade etti.

Çelik, ''657 sayılı devlet memurları yasasının yürümediğini, yasanın 657 kere değiştirildiğini'' belirterek, busistemin gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çalışanlara verilen zammın, enflasyonun altında gerçekleşmesi durumunda bunun sağlıklı biryönetim olmadığını dile getiren Çelik, kendilerinin hep rakamlarla konuştuğunu, kamu çalışanlarına, asgari ücretlilere, işçilere, sabit gelirlere enflasyonun üzerinde artışlar gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

Bakan Çelik, imkanlar arttıkça, bunları vatandaşların lehine kullandıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

''Başka bir yerde kullanmıyoruz. Biz elde edilen vergi toplamının yüzde 85'i faize giden bir ülkeden, toplananvergilerin yüzde 17'si faize giden bir ülke noktasına getirdik. Onun için eğer hizmetler yapılıyorsa, ücretler artıyorsa, bu şekilde artışlar oluyor, bu şekilde yatırımlar oluyor. Eğer ülkeyi bu noktadan çıkartırsanız, bugün gerçekten yaşam mücadelesi veren ülkeler noktasına Türkiye'yi hiçbirimizin düşürmeye hakkı yoktur''

Avrupa ve dünya ekonomisinin krizlerle boğuştuğunu, maaş artışları, ücret artışlarının dondurulmasının ve ücretlerin düşürülmesinin konuşulduğunu anlatan Çelik, ''Bunu dikkate aldığınız zaman, Türkiye'deki gidişat doğru bir gidişattır, dengeli bir gidişattır'' şeklinde konuştu.

 

Keyword : Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? haberi , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? oku , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? konusu , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? hakkında , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? manşeti , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? perde arkası , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? olayı , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı? son dakika , Öğretmenlere Ek Ödeme Yolda mı?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com