09.01.2013 - 19:23
Okunma (3401)
Yorum (0)
Paylaş

Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı

Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dersanelere ve sınavlara olan ihtiyacı gidermeden dersanaleri kapatmanın mümkün olmadığını söyledi.

 

 

Katıldığı bir televizyon programında üzerinde bir yıldır çalıştıkları yeni ortaöğretim sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil" dedi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Eğitim sisteminde yaptıkları değişikliklerin sınavların kaldırılması ve dershanelerin kapatılması konusunun bir parçası olduğunu ancak, dersanelere ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan bunun mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Dinçer, yeni ortaöğretim sistemi hakkında bilgi verdi. Dinçer şunları kaydetti:

Eğitim sisteminde yaptıkları değişikliklerin sınavların kaldırılması ve dershanelerin kapatılması konusunun bir parçası olduğunu belirten Bakan Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerin kapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil. Yapılan her değişiklik, getirilecek sistemi destekleyecek olan değişikliklerdir. Yani bir bütünün parçalarıdır" dedi.

YARIŞ OLMAYACAK

"Öğrencileri kendi elimizle zora sokuyoruz" diyen Bakan Dinçer, "Türkiye'nin 70 ilinde kalabalık sınıf sorunu yok. Bu sorun göç alan ilerde. 2-3 yıl sonra bu da ortadan kalkar. Ancak biz okullarımızda kalite farkını kendi elimizle yaratmışız. Anadolu, fen ve meslek lisesi olarak okulları ayırmışız. Aralarındaki fark belli. Anadolu liselerinde öğrenci 5 saat yabancı dil fazla görüyor. Fen liselerinde ise 4 saat fen dersi fazla. Bütün bu değişiklikler yarışı ortaya çıkarmış. Şimdi biz bu yarışı ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerin ders seçmesine esneklik getiriyoruz. Normal bir lisede okuyan öğrenci, daha fazla yabancı dil dersi aldığında, sınavla gideceği okuldan, en yakınındaki okulun bir farkı kalmayacak. Sınava girmesine gerek kalmayacak. Kalite farkını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

YENİ ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ NELER GETİRİYOR?

* SBS kaldırılıyor.

* Tür olarak liseler akademik, meslek, fen, ve özel lise olacak.

* Adrese dayalı olarak öğrenciler Anadolu liselerine kayıt yaptıracak.

* Anadolu öğretmen liseleri kapanacak.

* Fen liseleri nüfusu 500 bin olan yerlerde olacak.

* Bazı Anadolu liselerinde hazırlık sınıfları kaldırılacak.

* Meslek liselerine girişler, öğretmenler kurulu kararıyla gerçekleşecek.

Kaynak: Sabah

 

 

 

Keyword : Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı haberi , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı oku , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı konusu , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı hakkında , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı manşeti , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı perde arkası , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı olayı , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı son dakika , Bakan Dinçer'den Dersane İtirafı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com