09.01.2013 - 19:20
Okunma (1311)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi!

Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi!

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milletvekili Işık'ın sorusu üzerine, hazırlık ödeneğinin sadece öğretmenlere değil memur, hizmetli, şef gibi tüm personele ödenmesi için Maliye Bakanlığına başvurduklarını açıkladı.

 

İŞTE BAKANIN KONUŞMASININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

 

"Sayın Işık'ın (6/216) numaralı soru önergesi: Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında memur, şoför, hizmetli ve benzeri kadrolarında çalışan personelimizin diğer bakanlıklarda çalışan eş değerlerine göre maaş ve özlük hakları yönünden daha kötü durumda olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. 4668 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile Kurum İdari Kurulları, Yüksek İdari Kurulu, Kamu İşveren Kurulu ve Uzlaştırma Kurulunun teşkili ile çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmelik hükümleri doğrultusunda Kurum İdari Kurulunca hazırlanan Nisan 2011 çalışma raporunda alınan öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretim yılının başladığı ay içinde sadece öğretmenlere verilmesine ilişkin sınırlamanın kaldırılarak, öğretim yılı içerisinde göreve başlayan sadece öğretmenlere değil, tüm eğitim çalışanları; hizmetli, memur, şef, şube müdürü ve benzeri kapsayacak şekilde düzenleme yapılması, verilen bu ödeneğin bir maaş tutarına çıkarılması, kurulun kararları doğrultusunda öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde düzenleme yapılması yönündeki Bakanlığımızın talebi Maliye Bakanlığına iletilmiştir. Maliye Bakanlığı da söz konusu talebimizin kanuni düzenlemeye yönelik çalışmalarda değerlendirileceğini bildirmiştir."

 

 

 

Keyword : Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! haberi , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! oku , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! konusu , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! hakkında , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! manşeti , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! perde arkası , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! olayı , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi! son dakika , Eğitim Çalışanlarına Müjde Geldi!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com