29.12.2012 - 09:42
Okunma (4872)
Yorum (0)
Paylaş

Hedef Belirlemek…

Hedef Belirlemek…

Her insanın mutlaka bir hedefi vardır. Eğer yoksa da her insan bir hedef belirlemeli; bu hedefe ulaşmak için çalışmalı, çaba ve gayret göstermelidir.

Son yıllarda bir kısım kişisel gelişimciler her insanın kendine yüksek bir hedef belirlemesi gerektiğini ve bu hedef doğrultusunda hayatını sürdürmesini, bu hedefe ulaşmak için çalışması gerektiğini belirtiyorlar.

Yine bir kısım kişisel bilimciler ise ulaşılabilir hedefler belirleyerek bu hedeflere ulaşmaya çalışmanın mantıklı olduğunu söylüyorlar.

Bunu şöyle örneklendirelim;

Bir diş doktoru düşünelim yüksek bir hedef belirlediğinde “Ben dünyanın en iyi diş doktoru olmalıyım.” bu kişinin belirleyeceği hedeflerden biri olur. Bu diş doktorunun ulaşabileceği hedef ise “İyi bir diş doktoru olmak.” olabilir. Bu diş doktorunun dünyanın en iyisi olması zordur epey de bir çaba sarf etmesi gerekmektedir. Ancak iyi bir diş doktoru olmak daha kolay ve daha ulaşılabilir bir hedef olur.

Evet büyük hedefler belirleyip bu hedeflere ulaşmaya çalışmak insanı daha fazla güdüleyebilir, daha fazla motive edebilir, ancak kişi hedeflerine ulaşamayacağını düşünmeye başlayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilir.

Ulaşılabilecek hedefler belirleyip bu hedefler ulaşan insan ise kendine yeni hedefler belirleyemezse hedefsiz kalabilir.

İnsanoğlunun yaşamı seçimlerden ibarettir.İşte biz kısaca özetledik.Seçim yapmak sizin elinizde, yaptığınız seçimlerin yolunuzu aydınlatması dileğiyle…

 

www.ogretmendenhaber.com

Keyword : Hedef Belirlemek… haberi , Hedef Belirlemek… oku , Hedef Belirlemek… konusu , Hedef Belirlemek… hakkında , Hedef Belirlemek… manşeti , Hedef Belirlemek… perde arkası , Hedef Belirlemek… olayı , Hedef Belirlemek… son dakika , Hedef Belirlemek…

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com