26.12.2012 - 19:00
Okunma (2119)
Yorum (0)
Paylaş

Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ?

Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ?

 

Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçelere tahsis edilen şube müdürlüğü kadrolarına görevlendirme için resmi bir yazı yayınladı... Aksaray , Urfa gibi illerimiz görevlendirme başvurusu için duyuruya çıkarken birçok ilimizde sadece cv üzerinden başvuru alıyor.. İşte detaylar..

 

 

Milli Eğitim Bakanlığının il ve ilçelere görevlendirilecek şube müdürleri için illere yollamış olduğu resmi yazıdan sonra illerimiz şube müdürlüğü görevlendirmeleri için kolları sıvadı.

 

Urfa , Aksaray gibi illerimiz duyuruya çıkıp başvuruları kabul ederken , birçok ilimizde cv ve referansla bu görevlendirmeleri yapacak.

 

Şube müdürlüğü görevlendirmelerinde şeflere öncelik yada müdürlere öncelik konuları ise tamamen işin süsleme ve prosedür kısmıdır.

 

Şube Müdürlüğü görevlendirmeleri nasıl yapılır ?

 

1 - Öncelikle görevlendirme yapılacak il yada ilçenin müdürü kendi çalışacağı kişiyi kendisi tayin etmek ister. Aslında siyasiler nasıl ki kendi çalışmak istediği bürokratları kendileri seçiyorsa , hükümetin bu konuda il ve ilçe müdürlerine de seçme özgürlüğü vermesi gerekir.

 

2- Şube müdürlüğü görevlendirmesi yapılacak birçok ilimizde yada ilçemizde görevlendirmesi yapılacak şube müdürlerinin isimlerinin büyük bir kısmını doğal olarak siyasi irade belirler ki , bu konuda siyasi iradeye kızmaya hakkımız yoktur. Keza görevlendirme yapmak isteyen şube müdürü adayları şimdiden siyasilerin kapısını aşındırmaya başladılar bile ...

 

3- Şube müdürü görevlendirmesinde sendikada referans konusunda etkili olacaktır. Burada tek etkili olacak sendika da bir kaç il dışında Eğitimbirsendir.

 

Sonuç olarak ; Şube müdürü görevlendirmelerinde şefler mi , eğitim yöneticileri mi , öğretmenler mi ? tartışması yersiz olup, siyasal ve sendikal konsensüs sağlanan kişilerin titrine bakılmadan bu görevlendirme yapılacaktır.

 

İl müdürleri içerisinde şube müdürlüğü görevlendirmelerinde siyasilerle ters düşecek il müdürü olmaz...

 

Çünkü siyasilere evet demeyen ve (ilmi ! ) siyaset gütmeyen il müdürlerinin görevlendirmelerinin sona erdirilmesi bir ölçüde de diğer il müdürlerine mesajdı...

 

Sonuç : Şube müdürlüğü kadrosuna görevlendirilmek isteyen kişinin mesleki kıdemi yada titri ne olursa olsun ; Siyaset , sendika konsensüsünü sağlamadan bu görevlendirmeyi yaptıramayacağını asla unutmasın. ( Birkaç istisna il dışında )

 

 

 

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? haberi , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? oku , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? konusu , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? hakkında , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? manşeti , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? perde arkası , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? olayı , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ? son dakika , Şube Müdürü Görevlendirmeleri Nasıl Olacak ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com