26.12.2012 - 18:58
Okunma (2285)
Yorum (0)
Paylaş

İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ?

İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ?

 

Malumunuz İlksan kendi üyelerine İKRAZ adı altında borç vermek suretiyle üyelerinin maddi sıkıntılarını gidermeyi hedeflemekte ve bir çeşit bankacılık faaliyeti yürütmektedir. Bu faaliyetini yaparken de İkraz yönetmeliği 18. Maddede faizleri nasıl belirleyeceğini açıklamaktadır.

 

MADDE 18 – “ (1) (Değişik birinci fıkra: TD Mart 2012/2654)    İkrazlara uygulanacak faiz; her ödeme gününden bir önceki iş günü ikraz komisyonunca temin edilen en fazla 5 (beş) bankanın aynı vadelere uyguladığı aylık Tüketici Kredisi Faizlerinin aritmetik ortalamasından, Genel Müdürlüğün teklifi üzerine Yönetim Kurulunca belirlenen oranlarda indirim yapılarak uygulanır” denilmektedir.

 

Peki gerçek bu mudur?

 

İlksan Ağustos 2012 den 03/12/2012 den beri aynı faizi uygulamakta iken bu tarihten itibaren yeni faizler ilan etti.

 

12 ay için 0,95

24 ay için 1,12

36 ay için 1,33

48 ay için 1,37 olarak uygulamaktadır.

 

Peki aritmetik ortalamasını aldığı 5 banka hangisidir. Zira Türkiye’nin en büyük 5 bankasına bakarsanız faizler bunun kat kat altındadır.

 

36 ay için

 

Ziraat Bankası : 1,04

Halk Bankası    : 1.30

İş Bank              : 1,40

Vakıfbank         : 1,25

Garanti             : 1.08 iken ve kamu personeline her birisi daha cazip imkanlarla kredi verirken ilksan ne yapıyor ve hangi bankaların faizlerini baz alıyor merak konusu.

 

İlksan’ın en ciddi savunması bizim geri ödemelerimiz bankaların düşük oranlarından daha az gibi komik bir savunma. İlksan bunu yaparken üyelerinin üniversite mezunu ve Türkiye’nin en entelektüel insanları olduğunu sanırım unutuyor. Çünkü her üye bilir ki bankaların faizleri üzerinden toplam % 20 KKDF ve BSNV eklenir ve bunun banka ile alakası yoktur. Faiz ve fondur. Yani banka % 1,00 ile kredi verdiğinde vergi ve fon eklemesi ile oran 1.20 olur. Ama İlksan devlete vergi ve fon ödemesi yapmaz. Faizi de değişmez. Bu gerçeği evirip çevirip bizi kandırmaya çalışanlardan aşağıdaki sorumu cevaplamalarını bekliyorum.

 

Soru: İlksan İkraz yönetmeliği 18 madde de belirtilen en çok 5 banka aritmetik ortalamasını alırken hangi bankaların faizlerini baz alıyorsunuz. Bu bankaların faiz oranları 03/12/2012 den bu yana hiç değişmedi mi?

 

Saygılarımla.

 

Melih DURMAZ

İlksan Üyesi ve Eğitimbirsen Yöneticisi

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? haberi , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? oku , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? konusu , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? hakkında , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? manşeti , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? perde arkası , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? olayı , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ? son dakika , İlksan İkraz Verirken Hangi Bankaların Ortalamasını Alıyor ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com