26.12.2012 - 18:56
Okunma (1821)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı

Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı

 

Öğretmenlerimiz Hak Ettiği Değeri Görmek İstiyor. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, göreve yeni başlayan AK Parti Genel Başkan yardımcılarını ziyaret etti.

 

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, göreve yeni başlayan AK Parti Genel Başkan yardımcılarını ziyaret etti. Bu kapsamda,  AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar ile görüşüldü.

Ziyaret programının ilki, Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile yapıldı. Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, ziyaret amaçlarının göreve yeni seçilen AK Parti yöneticilerine hayırlı olsun dileklerini iletmek olduğunu ifade etti. Gündoğdu, “AK Parti’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda seçilen parti yöneticilerine hem hayırlı olsun dileğimizi iletmek hem de gündeme ilişkin bazı konuların değerlendirmesini yapmak için buradayız” dedi.

Türkiye’nin en büyük konfederasyonu Memur-Sen’in, misyonu gereği herhangi bir siyasi oluşumun tarafı olmadığını vurgulayan Gündoğdu, böyle yaparak sivil toplum kuruluşu ve sendika olmanın sorumluluğunu yerine getirdiklerini belirtti.

Siyasetçilerin halka hizmet götürme aşamasında, sivil toplum kuruluşlarının yapıcı eleştiriler ile bu sürece destek vermeleri gerektiğini ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti: “Sivil toplum kuruluşları, bu işlevi yerine getirirken sürecin tarafı gibi hareket edemezler. Halkın menfaatini gözeten, tarafsız bir anlayış benimsemeleri gerekiyor. Zira herhangi bir siyasi oluşuma angaje olmuş bir sivil toplum kuruluşu düşünülemez.”

 

Öğretmenlerimiz Hak Ettiği Değeri Görmek İstiyor

Bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Gündoğdu, ek ödeme alamayan öğretmelerin mağdur olduklarının altını çizdi. Bu sorunun giderilmesi için destek beklediklerini kaydeden Gündoğdu, “Toplumun mimarları olan öğretmenlerimiz artık hak ettiği değeri görmek istiyor” diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye’de olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan Gündoğdu, ancak  memurlara uygulanan siyaset yasağının bu tabloya gölge düşürdüğünü söyledi. Yeni anayasada bu hakkın olmasını beklediklerini ifade eden Gündoğdu, “Uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz siyaset hakkının artık yeni anayasada yer bulması gerekiyor. Bu şekilde, demokrasi kültürünün gelişmesi için atılan olumlu adımlara bir yenisi daha eklenmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Ali Şahin ise, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunmalarının kendileri için önemli bir kazanım olacağını söyledi. Memur-Sen’in Türkiye’de yaptığı çalışmaların yanı sıra özellikle insanlık dramının yaşandığı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yönelik başlattığı yardım kampanyalarıyla dikkat çektiğini dile getiren Şahin, Memur-Sen’in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade etti.

Demokrasi kültürünün temelinde örgütlenmenin yer aldığını belirten Şahin, sendikaların bu sürecin önemli aktörleri olduğunu bildirdi. Memur-Sen’in bu alanda da üzerine düşeni yaptığını hatırlatan Şahin, konfederasyonun kurulduğu günden bu yana millet iradesinden yana olduğunu, darbeci anlayışa asla prim vermediğini sözlerine ekledi.

 

Kurtulmuş’tan Destek

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ve beraberindekiler, AK Parti Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti. Kurtulmuş’a yeni görevi için başarılar dileyen Gündoğdu, kamu çalışanlarının sorunları başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşme yasasının 6 ay gecikmesi nedeniyle pazarlık masasında gerekli verimliliği alamadıklarını belirten Gündoğdu, bu süreçte en çok öğretim elemanı ve öğretmenlerin mağdur olduğunu söyledi. Söz konusu çalışanların aynı zamanda ek ödemeden mahrum bırakıldığını vurgulayan Gündoğdu, bu sorunun biran önce giderilmesini beklediklerini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Gündoğdu, Memur-Sen’in konuyla ilgili araştırma yaptığını belirterek, şunları kaydetti: “Kasım ayı açlık sınırı olan bin 89 TL’yi baz alarak, asgari ücret tespitiyle ilgili bir çalışma yaptık. Buna göre asgari ücretin en az bin 89 lira olması gerekiyor. Bunun yanında yüzdelik zam da verilmelidir. Çalışanlar hiç değilse açlık sınırının altında ücret almasın.”

Vergilerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, dar gelirlinin vergisinin zaten devletin elinde olduğunu ancak zenginlerin kendilerini vergiden muaf tutacak yolları bulabildiklerini belirtti. Gündoğdu, “Herkesin gelirine göre bir kritere ihtiyaç var. Aksi takdirde vergi yükü yine dar gelirliye yüklenmiş olacak. Bunun yanında, kadro bekleyen 4/C’liler ile emekli olurken eş yardımı ve maaşının yüzde 40’ı kesilenlerin geçinememe gerçeğiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Memur-Sen heyetini ağırlamaktan memnun olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin temel meseleleri konusunda konfederasyon yönetimiyle ortak fikirlere sahip olduklarını söyledi. 2010 yılında yapılan referandumun yanı sıra yeni bir anayasa ve özgürlüklerin genişletilmesi konularında da Memur-Sen ile hemfikir olduklarını belirten Kurtulmuş, “Kısacası yeni bir Türkiye’nin inşası için Memur-Sen ve camiasıyla paralel fikirlere sahip olduk” ifadelerini kullandı.

Özellikle memur sendikacılığını yakından takip ettiğini kaydeden Kurtulmuş, bundan sonraki süreçte de memur sendikalarına destek vereceğini dile getirdi.

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun ‘asgari ücret bin 89 TL olmalı’ teklifine destek veren Kurtulmuş, “Benim de gönlümden geçen asgari ücretin bin lira olması ve asgari ücretin en kısa süre içerisinde vergi dışı bırakılmasıdır” dedi.

 

Türkiye’nin ekonomik performansıyla dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldiğini belirten Kurtulmuş, adaletli paylaşımın, fukaralık sınırına gelmiş olan ücretlilerin alım güçlerinin artırılarak sağlanacağına dikkat çekti. Türkiye’nin ciddi bir vergi reformuna ihtiyaç duyduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Kazanandan daha çok vergi alındığı, az kazanandan az alındığı, kazanamayandan da vergi alınmayan bir ekonomik yapıyı oluşturmak durumundayız. Bu çerçevede vergi reformunun temelinde, dolaylı vergilerin mümkün olduğu kadar kısa sürede ve mümkün olduğu kadar aşağı çekilmesi gerekiyor. Yani bir bardak suyu bir holding patronu da, sokaktaki vatandaş da, bir öğretmenimiz de aynı KDV’yi ödeyerek edinebilmektedir. Bu zaten kendi başına bir haksızlıktır. Yani Türkiye’nin vergi gelirlerinin içerisinde dolaylı vergilerin payı olağanüstü yüksektir.”

 

Memur-Sen heyeti, daha sonra Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar’ı ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Genel Başkan yardımcıları Mehmet Bayraktutar, Metin Memiş, Hacı Bayram Tonbul ve Ahmet Kaytan da yer aldı.

Keyword : Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı haberi , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı oku , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı konusu , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı hakkında , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı manşeti , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı perde arkası , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı olayı , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı son dakika , Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com