26.12.2012 - 18:32
Okunma (3984)
Yorum (0)
Paylaş

Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları

Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları

Metabolizma hızınızı arttırarak yağ yakımını artırabilirsiniz.


KASLARINIZI ARTIRIN

Kas kütleniz ne kadar fazlaysa, yağ yakma kapasitesi ve yediklerinizi yakma hızınız o kadar iyi olur. Kasları yağı yakan fabrika gibi düşünüyoruz ve bu fabrikaya ne kadar çok işçi alabilirseniz o kadar çok yağ yakma gerçekleşiyor. Bu durumda kas kuvvetini artıran egzersizlere ihtiyacınız var.

YEŞİLÇAY

Bazı araştırmacılara göre, günde 4-5 fincan içilen şekersiz yeşil çayın metabolik hızı artırmaya yönelik etkisi var. Yüksek tansiyon veya hipertiroidiniz yoksa, hemen denemeye başlayabilirsiniz.

ŞOK DİYET

Hızlı kilo vermek uğruna uzun süreli yapılan şok diyetler, özellikle de yüksek proteinli ve çok düşük kalorili olanları, vücuttan kas ve su kaybına sebep oluyor. Kas azalınca metabolizma hızınız düşüyor.

SU TÜKETİMİ

Metabolizmanızın doğru ve verimli şekilde çalışması, yediklerinizin sistemli şekilde yakılıp oluşan atıkların atılabilmesi için vücudumuzun en büyük yardımcısı su.

BAHARAT KULLANIN

Baharatların ve bitki köklerinin metabolizmayı yüzde 1-2 de olsa etkileyebileceği belirtiliyor. Yemeklerde bol baharat kullanarak, hem tuzu azaltın hem de yağı düşük tutup baharatla lezzeti dengelemeye çalışın.

ÖĞÜNLERİ ARTIRIN

Besin seçimlerinizde kalori veya protein hesabı yapmak, tek başına doğru değil. İhtiyacınız olan besinleri gün içinde bölerek yediğinizde 3 ana öğün ve 3 doğru ara öğünle, vücudunuzun daha fazla enerji harcamasını sağlayabilirsiniz. En önemli kural her öğünde protein olması ama bu kural karbonhidrattan vazgeçmek anlamına gelmiyor. Etler ana öğünler için iyi seçim olmakla birlikte ara öğünler için süt, yoğurt, badem, peynir, ayran, ceviz, fındık da iyi protein kaynaklarıdır.

İÇECEK KONTROLÜ

Aldığınız her kalorinin fazlası yağ olarak depolanır. Vücutta yağ arttıkça metabolizma hızınız yavaşlar. Kalorileri sadece yemekle almadığımızı unutmayın. Sıvı kalorilerin daha hızlı emilip daha hızlı yağa dönüşme etkisi var. Özellikle alkollü ve şekerli içeceklere dikkat edin.

EGZERSİZ

Hızlı bir metabolizma için kas kütlesini artıran egzersizin önemli olduğunu söylemiştim ancak aynı zamanda vücut yağını azaltabilmek de çok önemli. Bunun için yürüyüş, yüzme, bisiklet gibi yağ yakmayı başlatan tarzda egzersizlere yönelin.

Keyword : Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları haberi , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları oku , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları konusu , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları hakkında , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları manşeti , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları perde arkası , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları olayı , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları son dakika , Kilo Verme Hızınızı Artırmanın Yolları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com