26.12.2012 - 18:29
Okunma (3881)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun

Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun

 

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe konulan ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında uygulamaya geçilecek olan öğrencilere kılık-kıyafet serbestîsinin ardında öğretmenler için de kılık-kıyafet serbestîsi getirilmesi için daha önce TBMM önünde ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde tüm illerde yaptığımız eylemlere bir yenisini daha ekliyoruz.

‘Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun’ sloganıyla taleplerimizi dile getireceğimiz eylemde ense traşı, saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi anlamsızlıklar içeren; kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, antidemokratik dayatmaları içeren 1982 model darbe ürünü yönetmeliğin biran önce değiştirilmesi konusundaki kararlılığımızı ortaya koyacağız.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair yönetmeliği çağdışı buluyoruz. Kalıplara sokulmuş öğretmenden özgür bireyler yetiştirmesini isteme çelişkisinden kurtulmak istiyoruz. Çalışanların giydiği kılık-kıyafeti değil; yaptığı işi, yetiştirdiği insanları konuşmak istiyoruz. Bu nedenle yeni yılın ilk mesai günü olan 2 Ocak’ta sivil itaatsizlik göstererek kravatları çıkarıyor, iş yerlerimize serbest kıyafetle gidiyoruz.

Keyword : Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun haberi , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun oku , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun konusu , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun hakkında , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun manşeti , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun perde arkası , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun olayı , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun son dakika , Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com