22.12.2012 - 20:44
Okunma (1811)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak!

Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak!

 

 

 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı ve Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Siirt'teki Eğitim-Bir-Sen üyeleriyle bir araya geldi.

 

Siirt İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu'nda yönetici, ilçe temsilcileri, okul temsilcileri ve işyeri temsilcileriyle bir araya gelen Çakırcı, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yüklendi.

 

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Çakırcı, Bakan Ömer Dinçer'in kendi personelini itibarsızlaştırmak için çaba sarfettiğini söyleyerek, "Gerçekten bu bakan bizi çok üzdü. Bakanlığı yönetiyorsunuz, kendi personelinizi itibarsızlaştırmak için, toplumun nezdinde itibarsızlaştırmak için gayret sarfediyorsunuz. Peki kiminle bu işi yapacaksınız? Bu işi kiminle yürüteceksiniz? Öğretmenin motivasyonunu bozuyor, 'Ben eğitim sistemini değiştiriyorum'. Evet değiştir, güzel bir şey. Biz de destekliyoruz, alkışlıyoruz; ama bunu yaparken bu işi kiminle, nasıl yürüteceğinizi de bilmeniz lazım. İşi beraber yürüttüğün kişileri de motive edebilmen lazım, etmen lazım. Maalesef kendisi bizi anlamada son derece başarısız oldu." şeklinde konuştu.

 

Her eğitimcinin çocuklar için yüreğini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Çakırcı, yapılan çalışmaların Bakan Dinçer tarafından görülüp görülmemesinin önemli olmadığını söyleyerek, "Tabi burada biz şuna dikkat edeceğiz; çocuklar bizim çocuklarımız. Biz bir eğitimci olarak yüreğimizi ortaya koymaya devam edeceğiz, eğitimimizi en iyi şekilde vereceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in görüp görmemesi çok da önemli değil. Evet, bize düşen bu. Çünkü biz eğitimciyiz, biz vicdanlı insanlarız." diyerek eğitimcilerden daha çok gayret istedi.

 

Türkiye'nin Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in gücüne ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Eğitim-Bir-Sen Mevzuat ve Toğlu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, "Çok önemli bir şaheser olan Eğiitm-Bir-Sen ve Memur-Sen, çok işler başardı ve başarmaya devam ediyor. Bu ülkenin bu güce, bu örgüte, bu teşkilata ihtiyacı var. Özlük ve özgürlük mücadelesi veriyoruz, değerler sendikacılığı yapıyoruz. Sizlerin, her birinizin bu mücadeleye büyük katkıları var. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Darbe dönemlerinde en çok zararı kamu çalışanlarının gördüğünü söyleyen Çakırcı, "Türkiye'de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu camia, darbe dönemlerinde tokatlandı. Bu süreçlerin tümünde olan kamu çalışanlarına oldu. Bilim yuvası olması gereken üniversiteler, o dönemde darbecilere çanak tuttu. O dönemleri bilmezsek, normalleşme dönemlerinin değerini bilemeyiz. Bizim, dünden daha güçlü olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

Toplantıda Kürt Sorunu'na da değinen Çakırcı, bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Önümüzde çok önemli bir Kürt Sorunu var. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekir. Tüm taraflarının görüş ve önerileri dikkate alınarak çözülmesi lazım bu konunun." dedi.

 

Memurların iş güvencesine de değinen Çakırcı, memurun iş güvencesinin tartışmaya açılamayacağını söyledi.

 

Çakırcı, konuşmasının ardından sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

 

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! haberi , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! oku , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! konusu , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! hakkında , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! manşeti , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! perde arkası , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! olayı , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak! son dakika , Eğitim-Bir-Sen Yöneticisi Çakırcı, Bakanı Çok Kızdıracak!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com