18.12.2012 - 18:45
Okunma (1818)
Yorum (0)
Paylaş

Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz

Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz

 

Alan değişikliğinden mağdur olan öğretmenler için 19 Ocak 2013'te eylem yapılacak

 

 

Bilindiği gibi 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte binlerce öğretmenimizin özür durumu atamaları gerçekleştirilememiş, on binlerce öğretmenimiz ise norm kadro fazlası durumuna düşürülerek mağdur edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, kendi yarattığı bu mağduriyetleri giderme adına tamamen eğitim bilimine aykırı ve hukuki dayanaktan yoksun olan “alan değişikliği” uygulamasını açarak sorunu çözmek yerine, var olan sorunu daha da derinleştirmiştir. Özür durumundan ataması gerçekleşmeyip, norm kadro fazlası olma tehdidi ile karşı karşıya kalan, yeterli düşünme ve değerlendirme süresi verilmeden dayatılan alan değişikliği ile öğretmenlerimiz, MEB’in “Ölümü gösterip sıtmaya razı etme” uygulamasıyla mağdur edilmişlerdir. Kendilerine dayatılan bu alan değişikliğine başvurmak zorunda kalan öğretmenlerimiz, başta yeterli verimi alamamak olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya kalmışlardır.

Alan değişikliğini başından beri takip eden sendikamız Eğitim-İş, süreci değerlendirmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı yazarak “bir defaya mahsus olmak üzere” alan değişikliğinde geri dönüş hakkının verilmesinin doğru olacağını bildirmiştir. Ancak bakanlık bu talebimize olumsuz yanıt vermiştir.

Şimdi söz sırası alan değişikliği mağduru öğretmenlerimizdedir. Eğitim-İş olarak bir dilekçe kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Alan değişikliği mağduru öğretmenlerimiz bu dilekçeleri doldurup sendikamıza faks ya da posta yolu ile göndereceklerdir. Sendikamızın 19 Ocak’ta Ankara’da yapacağı eylemden sonra da bu dilekçeleri bakanlığa teslim edip bu soruna bir kez daha dikkat çekeceğiz.

Alan değişikliği mağduru öğretmenlerimizi sorunlarına sahip çıkmak adına 19 Ocak 2013’te Ankara’da yapılacak eyleme güç ve destek vermeye çağırıyoruz.

Keyword : Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz haberi , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz oku , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz konusu , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz hakkında , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz manşeti , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz perde arkası , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz olayı , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz son dakika , Alan Değişikliği Mağduru Öğretmenlerimize Sahip Çıkıyoruz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com