17.12.2012 - 21:11
Okunma (2006)
Yorum (0)
Paylaş

Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler

Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler

 

Yeni Kanunla büyükşehir belediyelerinin sınırları il mülki sınırları olarak değiştirildi. Önceden sadece İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyeleri için geçerli olan bu durum şimdi tüm büyükşehir belediyeleri için geçerli oldu. Ancak, bu düzenleme hemen değil, ilk mahalli seçimlerde yürürlüğe girecektir.

 

 

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik özellikle yönetici olarak atanacak memurlar açısından ciddi engeller taşımaktadır. Bu Yönetmeliğin Memurun Yer Değiştirme Suretiyle Atanamayacağı Hizmet Yerleri başlıklı 15 inci maddesinde; Vali, kaymakam, bölge müdürü, başmüdür, il ve ilçe müdürleri, emniyet müdürü, emniyet amiri, milli eğitim müdürü, defterdar, mal müdürü, kadastro müdürü, tapu sicil müdürü, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, Nüfus Müdürü ve bunların yardımcıları, taşra teşkilatında görevli şube müdürü, müdür, il ve ilçe müftüsü ve bunların yardımcıları ile koruma ve güvenlik hizmetlerini yürüten personelin nerelere atanamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir.

 

Bu personellerin nerelere atanamayacağı ile bunların istisnalarına da yer verilmiştir.

 

Özellikle yeni Kanunla büyükşehir belediyelerinin sınırları içerisine ilçeler dahil edildiği için ister istemez nüfus artmıştır. Bu nedenle daha önce bu 13 il nüfusuna kayıtlı personeller artık bu illere ve ilçelerine atanabileceklerdir. Aynı durum diğer büyükşehir belediyeleri içinde geçerli olacaktır.

 

lKonuyla ilgili bir örnek ve açıklaması

 

Ankara nüfusuna kayıtlı bir kişi Ankara'nın büyükşehir sınırları dışındaki ilçelerinden nüfusu 100 binden az olanlarına müdür olarak atanamıyordu. Şayet Ankara'nın ilçeleri 4 ve 5 inci bölge kapsamında iseler 50 binden aşağı olan büyükşehir belediyesinin dışında kalan ilçelerine de atanamıyorlardı. Bu değişiklikle artık bu tür sorunlar büyükşehir belediyesi olan illerin tamamında ortadan kalkmıştır.

 

Ahmet ÜNLÜ

YENİŞAFAK

Keyword : Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler haberi , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler oku , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler konusu , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler hakkında , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler manşeti , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler perde arkası , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler olayı , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler son dakika , Müdürler Nüfusa Kayıtlı Oldukları Yere Atanabilecekler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com