17.12.2012 - 21:09
Okunma (1988)
Yorum (0)
Paylaş

Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz

Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz

 

Taşra yöneticilerine “Kurumsal Kimlik Kazandırma” yolundaki en önemli engellerden biri olan doğru dürüst mevzuatlarının olmayışı sorunu, ÇÖZÜLÜYOR.

 

Doğrusu, Dernek olarak bu konudaki memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz. Bakanlığımızın bu hususta atacağı her adımı gönülden destekliyoruz. Çünkü, 2 yıl önce Derneğimiz kurulduğunda, mali ve özlük haklarımızda iyileştirme yapılması için sorunlarımızı, gündeme planlı bir şekilde getirmeyi şiar edineceğimize söz vermiştik. Bu gün iki alanda geldiğimiz noktayı inkar etmek, haksızlık olacaktır. Geçen yıl ek ders ücreti aldığımız dönemdeki maaş bordo ve ek ders ücreti bordolarımıza bir bakalım… Eşi çalışmayan, iki çocuklu bir ilçe milli eğitim müdürünün maaşı 2400TL(ek ders dahil) civarında idi… Okul müdüründen daha az maaş alıyorduk. Şimdi gelinen durumu hepimiz maaş bordolarımıza bakarak karşılaştırabiliriz. Bir yılda yüzde kaç mali haklarımızda artış olmuştur? Taşra yöneticilerinin maaşlarında, ek ödeme uygulaması ile birlikte bir yıl içerisinde %30'un üzerinde bir artış sağlanmıştır. Yeterli mi?

 

Yetersiz mi? Tartışması ayrı bir konudur. Geldiğimiz noktayı ifade etmek için yazdım.

 

Bir başka konu da özlük haklarıdır… Özlük haklarının en orta yerinde “atama ve yer değiştirme yönetmeliği”durmaktadır. Biz yönetmeliğin bir an önce yayınlanmasını talep ediyoruz. Adaletli bir ilk atama yine adaletli bir yer değiştirmeden yana tarafız! Ancak bu cümleyi yazarken doğrusu hepimizin yer değiştirme gibi talebinin olmadığını biliyorum. Bazı arkadaşlarımız; ek ödemelerimizin arttırılmasına evet, ek gösterge için evet, yan ödeme yanlışının düzeltilmesine evet amaaa yer değiştirmeye hayır diyor. Hatta bu hususta yazılarımız dostlarımız ve meslektaşlarımız tarafından eleştiriliyor. Ne diyelim! Rotasyona hayır! Yaşasın statüko mu diyelim! Yok arkadaşlar, böyle bir şey… Rotasyona hayır demek, plastik çiçeği sulamak kadar anlamsızdır. 652 sayılı KHK de hüküm var. Sonra Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da, Rize ‘de küçük yerleşim yerlerinde sıkışıp kalmış arkadaşlarımızda taşra yöneticisi… Geçen Diyarbakır'dan bir ilçe müdürü arkadaşımız telefonda soruyor. Davut Bey, biz şimdi batıda büyük şehirlerdeki ilçe müdürlüklerini isteyebilecek miyiz? 12 senedir aynı ilçede çalışmaktan yoruldum diyor… Öğretmenler gibi bir tayin isteyebilsek? Bu umudu taşıyan arkadaşlarımız da var. Biz Dernek olarak “Sahipsiz Taşra Yöneticilerinin Sessiz Çığlığını” herkesin duymasını sağlamak için yola çıktık. O sessiz çığlık duyulursa inanın bu kadrolar, işte o zaman kurumsal kimlik kazanacaktır.

Atamanın yer değiştirmenin kriterlerinin getirilmesine, sadece ben şu ilçede ya da şurada burada çalışacağım diye bakmamak gerekir. Adamı olanın yükseldiği, adamı olanın yer değiştirdiği, yönetici kadrolarının kıymet-i harbiyesi olur mu? Bu sistemde (sistem falan yok da) işimizi yürütmenin ne kadar anlamı var. Şöyle kafamızı kaldırıp etrafımıza bakalım. Görev yaptığımız kadrolar ile ilgili beraber çalıştığımız diğer çalışanlar ne düşünüyor acaba diye soralım…

Benim yerim rahat bana dokunmayan yer değiştirme bin yaşasın deyip, bu platformu, bu Derneği yerden yere vurmayalım. İki yıl önce böyle bir Dernek yoktu! İki yıl önce mali haklarımız daha mı iyiydi? Sorunlarımız yok muydu? Belki de iki yıl sonra birçoğumuz emekli olacak! Bırakalım bizden sonra bu görevlere atanacaklar için doğru dürüst bir düzenleme yapılsın. Buna destek verelim. Sayın Bakanımızın kararlı tutumunu destekleyelim. Bu kadrolar, çalışanlar nezdinde layık oldukları yerlere gelsinler. Onun için taşra yöneticilerinin bu örgütlenmesine sahip çıkalım. Üye sayımız daha fazla olsun ve sorunlarımız daha çok gündeme gelsin.

 

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

Keyword : Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz haberi , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz oku , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz konusu , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz hakkında , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz manşeti , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz perde arkası , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz olayı , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz son dakika , Sahipsiz Taşra Yöneticilerimiz

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com