15.12.2012 - 22:08
Okunma (1781)
Yorum (0)
Paylaş

ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü

ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü

 

ABD'den katliam haberi geldi. Bir okula düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 27'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 

BD'de bir okula düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 27'den fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Edinilen bilgiye göre Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde bir ilkokulda silahlı saldırı düzenlendi.

KATLİAMIN FOTO GALERİSİ

 

Akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 27'den fazla kişinin öldüğü kaydedildi.

 

Saldırganın öldürüldüğü de gelen bilgiler arasında.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Connecticut'taki okula silahlı saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini ve olayı takip ettiğini belirtti.

 

BCarney, günlük basın toplantısına konuyla ilgili açıklama yaparak başladı.

ABD'nin Connecticut eyaletindeki ilkokulda 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenlediği sanılan kişinin adı Ryan Lanza olarak açıklandı.

 

CNN'e açıklamada bulunan bir yetkili, öldürülen 20 yaşlarındaki şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu, saldırganın üzerinden iki silah çıktığını belirtti.

 

Polisin olayla ilgili bir kişiyi daha sorguya aldığı, ancak bu kişinin henüz "şüpheli" diye nitelenmediği kaydedildi.

 

Olayın ardından öğrencilerin yakınlardaki bir itfaiye binasına alındığı, durumu ciddi olan 3 yaralının tedavisinin sürdüğü belirtildi.

 

Obama'nın, Beyaz Saray İç Güvenlik Danışmanı John Brennan tarafından Newtown'daki okula saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini belirten Carney, olaya ilişkin yeni bilgiler geldikçe Obama'ya aktarıldığını vurguladı.

 

Carney, Obama'nın hem başkan hem bir baba olarak olaydan üzüntü duyduğunu da dile getirdi.

 

Jay Carney, ayrıca FBI'ın da olayı araştırmaya başladığını, eyalet ve yerel güvenlik güçlerine destek verdiğini kaydetti.

 

Saldırının ardından ülkedeki silah kullanımının sınırlanması konusunun Obama'nın öncelikler listesine girip girmeyeceğine dair soru üzerine Carney, bu konunun da Washington'daki politika tartışmalarında ele alınacağı bir zamanın geleceğini ama o günün bugün olmadığını ifade etti.

 

Connecticut'taki okula silahlı saldırıda, 18'i öğrenci 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Olayla ilgili açıklamada bulunan bir güvenlik yetkilisi, saldırının zanlısı 20 yaşındaki gencin Connecticut'taki okulla bağlantısı olduğunun sanıldığını kaydetti.

Saldırıda 18'i öğrenci 27 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

ÜNİVERSİTE BASKININDA 33 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

 

Ülkede benzer saldırılar daha önce de yaşanmıştı.

 

En son geçen Temmuz ayında 'Batman Dark Knight Rises' filminin gösterimini basan silahlı saldırgan 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.

 

2007 yılında ise ABD’nin en saygın devlet üniversitelerinden Virgina Tech’in Blacksburg kampüsünde bir öğrencinin düzenlediği silahlı saldırıda 33 kişi hayatını kaybetmişti.

Keyword : ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü haberi , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü oku , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü konusu , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü hakkında , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü manşeti , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü perde arkası , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü olayı , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü son dakika , ABD'de Okula Silahlı Saldırı: 27 Ölü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com