15.12.2012 - 21:47
Okunma (3668)
Yorum (0)
Paylaş

Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün!

Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün!

 

 

 

Çocuğunuzu böyle besleyin, sağlıklı büyüsün!

 

 

Uzmanlar, gazlı meşrubatlar yerine süt ve ürünlerini tüketen çocukların daha sağlıklı büyüdüğünü söyledi

 

 

Öğrencilerin sağlıklı, güçlü ve zeki olabilmeleri için günde en az iki bardak süt içmeleri gerektiği belirtildi. Gazlı meşrubatların yerine, süt ve süt ürünlerini tüketen çocukların daha sağlıklı gelişim göstereceği bildirildi.

 

Gaziantep Özel Emine Nakıboğlu İlkokulu'nun minik öğrencileri, sütün faydalarını öğrendi. Özel Emine Nakıboğlu İlkokulu, sütün faydalarını öğrencilerine kavratmak amacı ile 'Süt İçelim Hayata Gülümseyerek Bakalım' konulu seminer düzenledi. Okulun konferans salonunda gerçekleşen seminere 2'nci sınıf öğrencileri katıldı. Seminere, konuşmacı olarak katılan Gıda Mühendisi Sibel Gesoğlu , öğrencilere sütün faydaları hakkında bilgi verdi.

 

Gesoğlu, öğrencilere sütün hayatımızdaki önemi, büyüme çağındaki çocuklara faydaları ve ileriki yaşlarda kemiklerde meydana gelecek olan hastalıklara karşı ne kadar önemli olduğunu anlattı. Öğrencilerin sağlıklı, güçlü ve zeki olabilmeleri için günde en az iki bardak süt içmeleri gerektiğini vurgulayan Gesoğlu, gazlı meşrubatların yerine, süt ve süt ürünlerini tüketen çocukların daha sağlıklı gelişim göstereceğini ifade etti.

 

Sütün, çocukların zihinsel gelişimine büyük katkı sağladığına vurgu yapan Gıda Mühendisi Sibel Gesoğlu, "Çocuk ların sağlıklı beslenmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın koordinasyonunda 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi başlatılmıştır. Süt, çocukların sağlıklı büyümelerinde, beslenmelerinde çok önemli bir besin kaynağıdır. Sütte, kalsiyumun yanı sıra sağlık için gerekli A, D, B2, B6, B12 vitaminleri ile potasyum, fosfor ve proteinler bulunuyor. Yapılan araştırmalar, günde en az bir bardak sütün çocukların soyut düşünce, problem çözme, bellek, dikkat, konsantrasyon gibi zihinsel yetenekler açısından, süt içmeyen çocuklara kıyasla daha başarılı olmalarına yardımcı olduğunu gösteriyor. Sağlıklı nesiller için çocukların protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral elementlerini yeterli miktarda süt ile alması sağlanmalıdır. Böylelikle daha sağlıklı nesiller büyüyecektir." diye konuştu...

Keyword : Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! haberi , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! oku , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! konusu , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! hakkında , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! manşeti , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! perde arkası , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! olayı , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün! son dakika , Çocuğunuzu Böyle Besleyin, Sağlıklı Büyüsün!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com