15.12.2012 - 21:42
Okunma (1377)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmene Soruşturma

Öğretmene Soruşturma

 

Serbest kıyafetli öğretmene soruşturma

 

İHA - Sultanbeyli'de Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne yönelik başlattığı eylemde 10 gündür okula serbest kıyafetle giden Mehmet Sıddık Ertaş isimli öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Sultanbeyli'de Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne yönelik bireysel bir eylem başlatan Mehmet Sıddık Ertaş isimli öğretmen, 10 gündür okula istediği kıyafetleriyle gidiyor. Öğrenciler için düzenlenen kıyafet yönetmeliğini ilerici bir adım olarak gördüğünü belirten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Sıddık Ertaş, benzer bir düzenlemenin öğretmenler için de yapılmasını istiyor. Hakkında bu tutumundan ötürü idari soruşturma açılan Ertaş, kamuoyuna sunduğu basın bildirisinde, "Mevcut Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin insan onuruma yakışmadığını, kişiliğimi olumsuz etkilediğini düşündüğümden dolayı bundan böyle okuluma kendi tercih ettiğim kılık kıyafetle gitme kararı almış bulunmaktayım" dedi.

Sivil Düşünce Platformu'nun sahip çıktığı Ertaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

 

 

"Son günlerde ülkemizin gündemini oluşturan Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ndeki değişiklikleri ilerici bir adım olarak görmeme rağmen birçok eksiğinin ve kısıtlamanın olduğunu düşünmekteyim. Oysa okulların hapishanelerden farklı olarak özgürlük mekanlarına dönüşmesi gerekir. Bu bakımdan memurların Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin de derhal kaldırılması, yakın zamanda bunun mümkün olmaması durumunda acilen revize edilmesi ve böylece memurların da kendi kıyafetlerine karar verebilecek yeterlilikte olduklarının devlet tarafından kabul edilmesi gerekmektedir. Çünkü 12 Eylül darbesi, insanımızın elinden bütün özgürlüklerini aldığı gibi kılık kıyafetini seçebilme hakkını da ona çok görmüştür. Artık, devlet insanların zekasına hakaret etmekten vazgeçmeli ve eski köhnemiş alışkanlıklarından tamamen kurtulmalıdır. Türkiye'de eğitim eski yasa, yönetmelik ve militarist uygulamalarla bir zihniyet sorunu olarak hala güncelliğini korumasına rağmen son yıllarda MEB'in gerek resmigeçit törenlerinde, gerekse de Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde öğrenciler için yaptığı son değişiklikleri olumlu bir adım olarak görmekteyim. Ancak bir birey olarak demokrasi kültürüne küçük bir katkı sağlamak amacıyla mevcut Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin insan onuruma yakışmadığını, kişiliğimi olumsuz etkilediğini düşündüğümden dolayı bundan böyle okuluma kendi tercih ettiğim kılık kıyafetle gitme kararı almış bulunmaktayım. Ülke gündemine bunu taşıyabilmek ve bireysel özgürlüklere dikkatleri çekmek adına bu tutumumu bir ay boyunca devam ettireceğimi, farkındalığın oluşup oluşmamasına göre bu süreyi uzatılabileceğimi veya kısaltabileceğimi beyan ederim. Artık devlet, insanların etek boylarından ve başörtülerinden, saçının kulağı kapatıp kapatmamasından, tıraşının biçiminden, bıyığının uzunluğundan, giyeceği ayakkabısının biçiminden, makyajından vb. elini tamamen çekmelidir. Bu tutumum bireysel bir tutum olup, herhangi bir siyasi örgüt, dernek, sendika ile ilişkili değildir."

Keyword : Öğretmene Soruşturma haberi , Öğretmene Soruşturma oku , Öğretmene Soruşturma konusu , Öğretmene Soruşturma hakkında , Öğretmene Soruşturma manşeti , Öğretmene Soruşturma perde arkası , Öğretmene Soruşturma olayı , Öğretmene Soruşturma son dakika , Öğretmene Soruşturma

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com