15.12.2012 - 21:41
Okunma (1327)
Yorum (0)
Paylaş

Memurlara da Serbest Olsun

Memurlara da Serbest Olsun

 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memurlar için de serbest kıyafet istedi.

 

 

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, öğrencilere getirilen kıyafet serbestliğinin memurlara da getirilmesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, "Kadınlar başbakanı seçiyor ama ne giyeceğini seçemiyor. Dolayısıyla Batı'da olduğu gibi kadının erkeğin ne giydiğine değil ne yaptığına, devlet memurunun iş tanımına bakan bir devlete ihtiyaç var." dedi.

 

Eğitim Bir-Sen tarafından ‘Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz' konulu konferans için Samsun'a gelen Ahmet Gündoğdu, program öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. ‘İstanbul'da bir öğretmenin serbest kıyafetle derse girmesinden dolayı hakkında soruşturma açıldığının hatırlatılması üzerine Gündoğdu, memurların kıyafetlerine göre değil yaptıkları işlere göre değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Memur-Sen olarak kamuda, devlet dairesinde ve Meclis'te, üniversitelerde başörtüsünün serbest olması için bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Gündoğdu, "Bir taraftan da Milli Eğitim Bakanlığı, kendi uhdesinde olan öğrencilerle ilgili bir yönetmelik değişikliği yaptı. Esasen yönetmelik değişikliğini değerlendirmek lazım. Bardağın yarısı doldu. Ama diğer yarısı halen boş. Bardağın haricinde de çoktan doldurulması gereken kamu çalışanlarına yönelik de bir boşluk var. Öğrenciler için yarısı doldu diyorum. Çünkü imam hatip öğrencilerinin yarısı isterse örtebilecek, siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerinde de isterse örtebilecek. Bu yarısının dolmuş hali, derse ve okula özgürlüğü öne çıkarıyor. Yani imam hatip lisesinde okuyan bir kız öğrenci, lise ikide ticaret lisesine geçiş yaptığında bu özgürlüğü orada yok. Yani özgürlük okula ve dersedir, bireye değil. Kaldı ki imam hatip liselerinde öğrenciye istersen başını örtmeyebilirsin tercihi sunuluyor ama diğer okullarda bu tercih sunulmuyor. İmam hatip liselerinde bu tercih yönetmelikle sağlandı, teşekkür ediyoruz, eksik tamamlanması lazım." şeklinde konuştu.

 

"1930 yılında kadına seçme hakkı tanımışız. Yıl 1934 seçilme hakkı tanımışız, yıl 2012 kadın hala ne giyeceğini seçme hakkına sahip değil. Başörtü yasağı devam ediyor. Başbakanı seçiyor ama ne giyeceğini seçemiyor. Dolayısıyla Batı'da olduğu gibi kadının erkeğin ne giydiğine değil ne yaptığına, devlet memurunun iş tanımına bakan bir devlete ihtiyaç var." diyen Gündoğdu, "Burada başörtünün devlet dairelerinde ve okullarda serbest olmasını isterken biz kravat serbestliğini konuşmaya bile gerek duymuyoruz. Çünkü kravat mecburiyeti de bir dayatmadır. Bıyıklarınızı üstten almayacaksınız suç; fauller kemiğe kadar uzanmayacak suç gibi ucube yaklaşımlarla toplum mühendisliği dayatmak yanlıştır." değerlendirmesini yaptı.

 

Başkan Gündoğdu, "Buradan hükümete ve Sayın Başbakan'a çağrımız, başta başörtüsü olmak üzere okullarda kılık kıyafet serbestliğine geçmek lazım. Okullarla birlikte bütün devlet dairelerini kuşatması lazım. İmam hatip liselerinde derse giren öğrenciye başörtüsü serbest ama öğretmene değil. Başörtünün öğrenciye serbest olduğu yerde öğretmenin sivil kıyafet giymesi yasak. Bu adımların acilen atılmasını bekliyoruz." şeklinde çağrıda bulundu.

Keyword : Memurlara da Serbest Olsun haberi , Memurlara da Serbest Olsun oku , Memurlara da Serbest Olsun konusu , Memurlara da Serbest Olsun hakkında , Memurlara da Serbest Olsun manşeti , Memurlara da Serbest Olsun perde arkası , Memurlara da Serbest Olsun olayı , Memurlara da Serbest Olsun son dakika , Memurlara da Serbest Olsun

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com