15.12.2012 - 21:36
Okunma (1725)
Yorum (0)
Paylaş

Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor

Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor

Kalitesiz kömür kullanımı hava kirliliğini artırıyor. Uzmanlar uyarıyor...

 

Kalitesiz kömür kullanımı ve kömürün bilinçsiz yakılması, hava kirliliğini artırıyor. Bu sebeple artan hava kirliliği, insan sağlığını olumsuz etkiliyor.  Uzmanlar, risk grubundaki vatandaşlara özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kömür kullanımının yaygın olduğu şehirlerde hava kirliliği arttı.

Zonguldak Dumanaltı

Kirliliğin olduğu illerden biri de Zonguldak. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde binalardan yükselen kömür dumanı, havaya kirletiyor.

Uzmanlar, kirlilikteki artışta kalitesiz kömür kullanımı ve kaloriferlerin doğru yakılmamasının etkili olduğu görüşünde.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, "Kömürün yakılması sırasındaki yanlışlar ne yazık ki en fazla kirliliğe sebep olan şey. Yakıcıların eğitilmesi, kömürün yakılması gerektiği şekilde olması son derece önemli. Ama uygun yakma koşullarına uymadıkları için biz en fazla bu kirliliği yaşıyoruz. Bir de kaçak kömür kullanımı da tabii etkili" dedi.

Uzmanlar Uyarıyor

Araçların egzoz gazları da kirliliği artırıp insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, kirli havanın birçok hastalığı tetiklediğine dikkat çekiyor.

Bu konuda açıklama  yapan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, "Kirli hava, görme kalitesi, solunum sistemi, akciğerler, üst ve alt solunum yollarını ilgilendirmekte. Aynı zamanda kalp ve damar sistemini olumsuz etkileyecek durumlar yaratmakta" diye konuştu.

Risk grubundaki kişilerin özellikle akşam saatlerinde dışarıya çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Dr. Ceyhan, bu konuda şu uyarıları yaptı:

"Özellikle hava kirliliğinin yoğun olduğu akşam saatlerinde mecbur kalınmadıkça risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın yani, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, astım, bronşit rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız, 60 yaş üstü bireylerin, gebelerimizin ve bebeklerimizin bu saatlerde dışarıya çıkmamalarını, yine aynı zaman da sinüzit gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamasını öneriyoruz."

Keyword : Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor haberi , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor oku , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor konusu , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor hakkında , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor manşeti , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor perde arkası , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor olayı , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor son dakika , Kalitesiz Kömür Tehdit Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com