12.12.2012 - 05:03
Okunma (3786)
Yorum (0)
Paylaş

Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları

Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları

 

 

 

Yoğun çalışma hayatının temposuna bir de kış aylarının soğuk ve kasvetli havası eklenince daha az hareket eder olduk.

 

 

Yaz mevsiminin aksine ağır yemekler tüketmek de işin cabası. Metabolizmayı hızlandırmak ve aldığınız fazla kalorileri vücudunuzdan atmak için düzenli spor kilo almanızı engeller. Kişiye özel egzersiz programları, beslenme danışmanlığı ve telefon koçluğu ile sağlıklı zayıflamanın doğru adresi Kaybedenler Kulübü’nün Kurucu Ortağı Serkan Memnun sizin için metabolizmayı hızlandıran egzersizleri yazdı.

 

Siz farkında olsanız da olmasanız da vücudunuzda yağlarla kaslar arasında sürekli bir savaş vardır. Bu savaşta hangi tarafta yer alacağınız çok belli. Kaslarınız enerji sağlamak için yağlarınızı yakar. Bu yüzden hantallıktan kurtulmak ve sıkı bir vücuda kavuşmak için kas yapmanız ve kaslarınızı da korumanız gerekir. Çünkü kaslar metabolizmayı hızlandırma konusunda ustadır. Gece gündüz kalori yakmanızı sağlar. Ayrıca hormon seviyenizi yükseltir, yaşlanmayı önler. Kalp hastalıkları, sırt ağrısı, eklem ağrısı ve depresyonla savaşır. Kasla yağın savaşında kasın tarafında yer alır ve zafer kazanırsanız, bel çevrenizin incelmesi dışında birçok kazancınız olur. Şimdi metabolizmayı hızlandıran egzersiz tiplerine göz atalım.

 

Ağırlık çalışması yağların en büyük düşmanıdır

 

Ağırlık antrenmanlarla kaslarınızı geliştirmeniz metabolizma hızlandırmak konusunda büyük öneme sahiptir. Araştırmalara göre tek bir ağırlık çalışması bile kalori yakımını 39 saat boyunca maksimuma çekiyor. Ayrıca egzersiz yaptığınız anlarda yaktığınız kaloriler de yanınıza kar kalıyor. Kas yapmanın uzun vadede kalori tüketimine etkisi sadece kilo vermekten de öte. Kas yapmak doğrudan yağları hedef alıyor.

 

Ağırlık antrenmanlarının bir numaralı yağ yakma sistemi olduğuna dair bir başka delil daha var: Kaslarınız çoğaldıkça vücudunuza aldığınız besinler daha iyi kullanılıyor ve yağa dönüştürülüp depolanmıyor. Kaslar, enerjiyi yani kalorileri glikojen şeklinde depoluyor. Egzersiz yaptığınızda bu glikojen yakıt olarak kullanılıyor. Egzersizden sonra yağ depolama hormonlarınız, yediğiniz karbonhidratları glikojene dönüştürüp kaslarda boşalan yerlere doldurmaya çalışır. Bu da sizin sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanmanız açısından önemli bir faktör.

 

Vücut ağırlığı ile yapılan egzersizler

 

1.   Aerobik egzersizi ve faydaları

 

Aerobik egzersizin mekaniğinde  ciğerlere giden oksijenin damarlara ulaşması gerekmektedir. Oksijen yönünden zengin damar sonra bu kanın kalp yoluyla kaslara iletilmesini sağlar. Kaslar kendisine gelen oksijeni değerlendirerek kasılmaya yol açar. Bu şekilde vücut oksijeni daha verimli şekilde kullanır.

 

•         Kardiyovasküler sistemi güçlendirir

•         Kalp atışlarını düzenleyerek dinlemedeki nabız atış sayısını düşürür

•         Kan dolaşımını güçlendirir

•         Yağ yakımını hızlandırır

•         Kolestrol birikimini engeller

•         Tansiyonu düşürür

•         Bazal Metabolizma hızını artırır

•         Kaslara şekil verir

•         Vücut duruşunu düzenler

•         Esneklik kazandırır

 

2.   Fonksiyonel egzersiz ve faydaları

 

İnsanların çoğu egzersizi angarya olarak görür, egzersizden hoşlanmaz. Çünkü kendilerine uygun aktiviteyi bulmamış¬lardır. Bıktırıcı doğrulup uzanma egzersizlerini benimsememişlerdir. Oysa sevdiğiniz egzersizi yaşamınızın ayrılmaz bir parçası haline getirdiniz mi, yapmadığınız zaman eksikliğini hissedersiniz. Egzersiz yemek yemek, uyumak gibi rutinleşmiş bir şey olmalıdır. Fonksiyonel egzersizler birçok ekipmanın (Cable,  Bosu, TRX, Sağlık Topu Gymball, Gymstick, Dumbell, Kettle Bell, Atlama İpi) bir arada kullanılmasıyla yapılan bir egzersiz türüdür. Bu ekipmanlarla yapılan egzersizler eğlenceli olmalarının yanı sıra pek çok fayda da sağlarlar:

Kasları son derece iyi bir şekilde çalıştırır, kuvvet kazandırır geliştirir ve esneklik sağlar ki bu da bize  günlük yaşantımızda dinamizm kazandırır.

 

Hamlık dediğimiz hareketsizliği önler ve vücudumuzdaki yağ deposunu boşaltır.

Kan dolaşımını düzenler ve kalbin sağlıklı çalışmasını sağlar.

Göğüs kafesinin genişlemesi sayesinde solunum kapasitesini arttırır.

Kondisyon çalışmasının en mühim bölümünü oluşturmakla kalmaz ayrıca tüm spor branşlarının da alt yapısıdır.

Vücudun denge ve konsantrasyonunu arttırır.

Gelişme çağında boyumuzun uzamasına, ileriki yaşlarımızda da kemik sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.

Bayanların selülit sorunlarına ve bölgesel olarak yağlı görünmeleri gibi estetik problemlerine çözüm yoludur.

Postür (duruş bozukluğu) sorununu giderir.

Herhangi bir kaza sonrası vücudun rehabilitesi daha hızlı gerçekleşir. Yani iyileşme sürecini hızlandırır.

Keyword : Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları haberi , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları oku , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları konusu , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları hakkında , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları manşeti , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları perde arkası , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları olayı , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları son dakika , Metabolizmanızı Hızlandırmanın Yolları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com