11.12.2012 - 19:53
Okunma (1318)
Yorum (0)
Paylaş

Performansa Göre Maaş!

Performansa Göre Maaş!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, hata yapan memurların işten atılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Sendika başkanlarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Çelik, 'Böyle bir çalışma yok' dedi

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek için yapılan çalışmalar sürerken; memurlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten güvence geldi. Hata yapan memurların işten atılacağı, memuriyetten atılmanın kolaylaşacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Bakan Çelik, böyle bir çalışma yapmadıklarını söyleyerek, tartışmalara son noktayı koydu. Konu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısında gündeme geldi. Bakan Çelik'e, memuriyetten atılmanın kolaylaşacağı yönündeki iddialar soruldu.

 

SENDİKALAR SORDU

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun bu konudaki sorusunu yanıtlayan Çelik, "Böyle bir çalışmamız yok" dedi. Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılacak her türlü değişikliği biz önce sosyal taraflarla tartışmayı tercih ediyoruz. Bu yüzden böyle bir değişiklik olacaksa bile sendikaların önüne gelecektir. Sosyal taraflarla istişare edilecektir."

 

PERFORMANSA GÖRE MAAŞ

Yeni personel rejimi, devrim niteliğinde yenilikler getirecek. İşte düşünülen düzenlemelerden bazıları: Memur kavramı yerine kamu çalışanı ifadesi geliyor. 4B'li ve 4C'li ayrımı kalkıyor. Performansı yüksek personele başarı ücreti ödenecek. Aynı işi yapanlardan, çok çalışanlar daha fazla ücret alacak. Askere giden memura maaş ödenmesi gündemde. Çalışmaya göre, bu maaş asgari ücretin 3'te 1'i ya da aylıklarının 3'te 1'i oranında olacak.

 

TAKVİM

 

 

Keyword : Performansa Göre Maaş! haberi , Performansa Göre Maaş! oku , Performansa Göre Maaş! konusu , Performansa Göre Maaş! hakkında , Performansa Göre Maaş! manşeti , Performansa Göre Maaş! perde arkası , Performansa Göre Maaş! olayı , Performansa Göre Maaş! son dakika , Performansa Göre Maaş!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com