11.12.2012 - 07:17
Okunma (3922)
Yorum (0)
Paylaş

Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu

Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu

 

Türkeğitimsen İlçe temsilcileri toplantısında konuşan Genel Başkan İsmail KONCUK, Eğitimbirsen ve ek ödeme konusunda çok sert açıklamalar yaptı. Türkeğitimsen Genel Merkezinin sitemize gönderdiği basın açıklaması metni...

 

 

BABAN BİLE İKTİDARSA OLSA, SENDİKACILIK YAPACAKSIN. ŞEREF BUDUR.

 

Koncuk ek ödeme konusundaki mücadelelerinin devam edeceğini de belirterek, şöyle konuştu: “Geçen yıl iş bırakma dahil her türlü eylemi yaptık. Özür grupları ile ilgili üç tane eylem yaptık. Ek ödemelerle ilgili haftalarca eylem yaptık. Nihai eylemimizi Ankara’da gerçekleştirdik. Yine ek ödemeyle ilgili iş bırakma eylemi yaptık. Bu eylem, öğretmenler yönünden, Cumhuriyet tarihinin en büyük iş bırakma eylemiydi. Ek ödemelerle ilgili mücadelemize devam edeceğiz. ‘Namusumuzdur, şerefimizdir’ demiyorum, çünkü namusunu kaybedenler oldu. Ama bu bizim işimizdir. Biz, hiçbir şeyin ucuna namusumuzu bağlamayız; ama bunlar, hep bir şeylerin ucuna bir şeyler bağlar. Nikâhını bağlar, namusunu bağlar. Hayatları bağlamakla geçiyor, ama sonuca ulaştıkları yok.

 

Bir şey söyleyince yapacaksın, yapamazsan bırakacaksın. Böyle iddialı konuşuyorsan, sonuç alacaksın. Baban bile iktidarda olsa, sendikacılık yapacaksın. Şeref budur. Bunlar şöyle düşündü: ‘Bunlar bizim ağa babamız. İlk toplu sözleşmeyi yapacağız. Ek ödemeyi alacağız’ dediler. O kadar inanmışlar. Kendi şube başkanlarına da, ilçe temsilcilerine de, üyelerine de rezil oldular. Bunlar, sendikacılığın yüz karası. Türkiye’nin en aydın kesimi dediğimiz öğretmenler, memurlar bu konuda hesap sormalıdır. Eğer sorgulama yapmazlarsa, bizi aldatmaya devam edecekler. Sendikal alana yalancılığı, istismarı sokturmayalım. İsmail Koncuk yalan söylüyorsa, kafasına taşı atın ki, bir daha yalan söylemesin. Toplum olarak yalanları sineye çektiğimiz sürece, siyasetçi de, sendikacı da yalan söylemeye devam edecektir. Eğer kamu çalışanları yalana dayalı bir sendikal faaliyet oluşması karşısında sessiz kalıyor ve destek veriyorsa o halde her türlü kötülüğe razıdır demektir. Allaha şükür kimseyi kandırmadık. Biz söz vermediğimiz halde, mücadele ediyoruz, eylem yapıyoruz, muhataplarımızı dürtüklüyoruz, onları rahatsız ediyoruz. Birileri sizi görmüyorsa, kendinizi göstermeye çalışacaksınız. Geçen yıl bu toplu sözleme rezaletini unutmayalım, unutturmayalım.”

 

YENİ EĞİTİM SİSTEMİ KÖHNEDİR

 

Yeni eğitim sistemi ile ilgili açıklamalar da yapan Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “İddia ediyorum: Ömer Dinçer’in bile bu sistemin böyle değişeceğinden haberi yoktu. Hatırlıyorsanız, Ömer Dinçer, ‘5. sınıflara sınıf öğretmenleri girmeye devam edecek’ demişti. Başbakan ise ‘Branş öğretmenleri girecek’ dedi. Aynı durum açık liselerde de yaşandı. Açık lisenin alternatif haline gelmesinin tehlikeli olduğunu söylemiştik. Sayın Bakan, ‘Ortaokulu bitiren tüm öğrenciler liseye gidecek’ dedi. Ama Başbakan, ‘Ortaokulu bitiren her çocuk, isterse açık öğretime gidecek’ dedi. Bunlar oyuncak değil. Milli Eğitim Bakanı bilmiyor, Başbakan ile tezat düşüyor.

 

Bu sistem köhne sistemdir. Ben köhne sistem dedikçe, birileri ‘Yeni sistemde Kuran-Kerim dersi var, İmam Hatip Okullarının orta bölümü açıldı. İsmail Koncuk bu nedenle sistemi köhne olarak nitelendiriyor’ diyor. Ne alakası var? Biz, Kuran-ı Kerim dersini, İmam Hatip Okullarının orta bölümünün açılmasını, Peygamberimizin Hayatı’nın okutulmasını desteklediğimizi zaten açıkladık. Çocuklarımız, Hz. Peygamberimizin hayatını bilecek. Çocuklarımız Hz. Peygamberimizin Hayatını bilsin ki; din güzel ahlaktır, ahlaksızlık değildir, yağcılık, yalakalık değildir, bunları öğrensin benim evladım. Köhnelik anlayışla olur. Bu anlayış köhne. Kimseye sorulmamış, kimsenin eleştirilerine kulak verilmemiş, öğretmenlerin ıstırap yaşamalarına seyirci kalınmış. Bu nedenle sistem köhne.”

 

YENİ SİSTEMLE ÖĞRETMEN DENGESİ ALT ÜST OLDU

 

Yeni sistemle birlikte öğretmen dengesizliğine dikkat ecen Koncuk, “Bir ülkede öğretmen dengesizliği yarattığınızda, bunu telafi etmek onlarca yıl alır. Şu anda Bakanlık’ta bunu bilen bir adam yok. Bu sistem öğretmen dengesini alt üst etti. Öngördüklerimiz bir bir çıktı. ‘Sınıf öğretmenleri norm kadro fazlası olacak’ dediğimizde bizi toplumu germekle suçlayanlar utanmalıdır, sendikal alanda olmamalıdır. Ama bu noktada, öğretmenlerin, bunun tedbirini almayan sendikaya da hala destek vermesini anlayamıyorum. Hala bu sendikanın üyesi sınıf öğretmeni varsa, ben o öğretmen arkadaşıma teessüf ediyorum. Bu sistemin attığı taş bana değmedi diyenler, önümüzdeki sene o taş sana gelebilir, bir sonraki yıl başkasına gelebilir. Bu sistemin arızalarını, 5-10 yıl çekeriz. Bunlara sessiz kaldığımız sürece bu ıstıraptan kurtulamayacağımızı arkadaşlarımızın değerlendirmesi lazım” diye konuştu.

 

 

İsmail KONCUK

Türkeğitimsen Genel Başkanı

Keyword : Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu haberi , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu oku , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu konusu , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu hakkında , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu manşeti , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu perde arkası , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu olayı , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu son dakika , Hedefe Eğitimbirsen'i Koydu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com