09.12.2012 - 20:49
Okunma (1105)
Yorum (0)
Paylaş

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

 

Batı bölgeleri bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

 

 

 

 

 

Yeni yağışlı havanın etkisiyle birlikte bugünden itibaren tüm bölgelerde hava sıcaklıkları önemli derecede azalacak.

 

Meteoroloji, hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte aşırı yağışlar konusunda uyardı bazı bölgelerde sel baskınların oluşabileceğini duyurdu. Bu arada kötü hava şartları nedeniyle hava, deniz ve kara ulaşımında da aksaklıkların yaşanabileceği belirtildi.

 

Tüm yurtta hava sıcaklıkları önemli derecede azalacak. Meteoroloji'den yapılan açıklamada bu geceden itibaren Ege'de fırtına yaşanabileceği Marmara'nın batısında ise güneyli rüzganlarla birlikte sağanak yağışların oluşabileceği belirtildi.

 

Bu arada bugünden itibaren Çanakkale ve Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhani'ye ilçelerinde de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışların yaşanabileceği kaydedildi. İzmir, Muğla, Aydın, Manisa, Balıkesir ile zamanla Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul ve Antalya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağışlar beklenirken, rüzgarla birlikte lodos kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri konusunda vatandaşların dikkatli olması istendi.

 

LODOSLA BİRLİKTE HORTUM UYARISI

 

Meteoroloji internet sitesinden yaptığı uyarıda, yerel hortum oluşumu ve lodos kaynaklı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

 

KARTEPE'DE KAR KALINLIĞI

 

Kocaeli'nin Güneydoğusunda yer alan Samanlı Dağları'nın en yüksek noktası Kartepe'de, kar kalınlığı 53 santimetreye ulaştı.

 

Samanlı Dağları'nın bin 640 rakımıyla en yüksek tepesi olan ve kayak merkezlerinin de yer aldığı Kartepe'de, gün boyu etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığı 53 santimetreyi buldu.

 

Kayak tesislerinin de bulunduğu otelde doluluk oranı yüzde yüze ulaştı.

 

Tesislerdeki 14 kayak pistinin henüz açılmadığı, kar kalınlığının 80-90 santimetreye ulaşması halinde bu pistlerin hizmete gireceği bildirildi.

 

Kartepe'deki tesislere gelen müşteriler ise kızaklarla karın keyfini çıkarıyor.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, yolun kapanmaması için bölgede küreme çalışması yapıyor.

Keyword : Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı haberi , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı oku , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı konusu , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı hakkında , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı manşeti , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı perde arkası , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı olayı , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı son dakika , Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com