09.12.2012 - 20:45
Okunma (1295)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın!

Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın!

 

Hizmetli ile öğretmenin aynı maaşı aldığına dikkat çeken öğretmen H.K. Başbakan Erdoğan'a duacı. Anayasa değişikliğinde "Evet"çi. Ama aynı zamanda sitemci.. Oturmuş bilgisayarının başına, parmaklarını konuşturmuş.

 

 

 

H.K (İsmi bizde saklı, o açık yazmış biz yine de rumuz kullandık) öğretmenlerin, hemşirelerin, doktorların, hizmetlilerin gelirindeki adaletsizliği anlatmış Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a..

Anayasa değişikliği için "EVET" dediğini hatırlatıyor, Başbakan Erdoğan'a duacı olduğunu söylüyor ve sonra da sitemlerini sıralıyor bir bir...

"Öğretmen derse girip çıkmakla işi bitmiyor, Ders öncesi iyi bir hazırlık, planlama yapması gerekir. 6 saat dersi varsa başarılı, çalışkan bir öğretmenin bir gün önce en az 2-3 saat hazırlık yapması gerekir. Ders sonrası öğrencilerin performanslarını (ödevlerini) değerlendirmesi, sınav sorulurları hazırlaması, sınavları okuması gerekir. Okuldaki kurul ve komisyonlardaki görevlerini yapması gerekir. Okul etkinliklerine katılması, hazırlık yapması gerekir.

15 saat derse giren bir öğretmen en az 10-12 saat başka çalışmalar yapar. Şu anda sınıf öğretmeni olarak çalıyorum. Yıllarca köylerde çalıştım.

Evliyim, iki çocuğum var, eşim çalışmıyor. Çocuklarımın ikisi de öğrenci. 25 yıllık memuriyet hayatım var. Krediyle aldığım sadece bir evim var, her ay borcunu ödemekteyim. Arabam yok, başka gelirim de yok, malım da yok. Derecem 1/4. Aldığım maaş 2.220,00 TL. Aynı durumdaki imam 2400,00 TL., hemşire 2500 TL., polis memuru 2800-2900 TL, uzman çavuş 2500,00 -2600,00TL. maaş almaktadır.

Göreve yeni başlayan bir öğretmenle, hizmetli aynı maaş alıyor. Ek dersi her öğretmen alamaz. Zam pazarlıkları sürerken Eğitim Sendikaları ek ödeme istedi.

İstemeleri de gerekirdi.

Yeni eğitim sistemine (4+4+4) geçerken öğretmenleri güldürmeniz gerekirken kırdınız. "Öğretmen 15 saat çalışıyor" gibi ifadeler bizleri çok kırdı. Okul Müdürünün mesaisi yoktur. Sabah 07.30 başlar akşam 17.30-18.30 kadar sürer. Daha fazla da sürer. Peki imam kaç saat çalışıyor da maaşını artırdılar. En uzun namaz yatsı namazı 20-25 dakikada bitiyor. Günde beş vakit namaz var 5 x 20 = 100 dakika.

Günlük çalışma süreleri 1,5 saat var- yok. Haftada 8-9 saat çalışıyor. Aynı ibadeti biz de elimizden geldiği kadar yapıyoruz, bir çok insan ibadeti yapıyor. Yani imam kadar olamasa bile zaman ayırıyor. İmamların yan gelirleri; cenazeden, mevlütten, nikahtan alırlar, daha nelerden alırlar. İmam camide mevlit okuyor, sela okuyor para alıyor.

Biz okulda herhangi bir kendimize para alsak hemen soruşturma açılır. Açılması gerekir. Kendimiz için değil okul için aldık yine soruşturma açıldı. Okulun ihtiyaçları için de alsak soruşturma açılıyor. Okulun ihtiyaçları dile geldi mi “ mahalli imkanlarla yapın” halledin diyorlar. Sigortasız hizmetli çalıştıran bir okul müdürü arkadaşımıza 70 bin TL. ceza geldi.

Ne yapmış arkadaşımız ?

Hırsızlık mı yapmış?

Hayır. Namussuzluk mu yapmış ? Hayır. Topladığı paralara makbuz kesmiş, imkanları elvermediği için sigorta yapamamış. Çalışan kişiye başta söylemiş “paramız yok sigorta yapamayacağım” demiş.

Sonra okul müdüründen bir şey istemiş, okul müdürü olmaz deyince sen misin olmaz diyen deyip şikayet etmiş. Sigorta müfettişleri gelip rapor tutmuş. Sonunda okul müdürüne ceza. Emekli olsa ikramiyesi cezayı karşılamıyor. Bu sorunlar ayrı bir sorun.

Geçenlerde Cuma namazı sonrası cami önünde müftülük sitesi için para topladıklarını gördüm. İnceledim müftülük sitesinde müftüye ve yardımcılarına lojman yapılıyor. Ne soruşturma var, ne bir şey. Okul Müdürü okulun zorunlu ihtiyaçları için para topladı mı hemen soruşturma çalıyor.

Okul Müdürü kendine lojman yaptırmıyor, okula temizlik malzemesi, fotokopi gibi ihtiyaçlar için topluyor…. Hemşire döner sermayeden alıyor. Bizlerde hafta sonları sınav görev veriliyor, Bazıları da bunu dile getirip bizlerin ayda 400-500 TL. para aldığımızı söylüyorlarmış.

Benim yıllık sınavlardan aldığım ücret 300 ile 500 TL arasındadır. Başbakanın sözleri Öğretmenler odasında konuşuldu mu yüzümü öne eğip çıkıyorum. Çünkü atılan taşlar bize atılıyor. Başbakanın öğretmenleri üzücü sözler değil gönlünü alan sözler söylemesi gerekirdi. Saygılarımla"

Keyword : Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! haberi , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! oku , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! konusu , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! hakkında , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! manşeti , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! perde arkası , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! olayı , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın! son dakika , Öğretmenler Başbakan'a Çok Kırgın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com