21.11.2012 - 05:25
Okunma (1946)
Yorum (0)
Paylaş

Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi

Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi

 

 

 

Fitch'in not artırımının ardından diğer kuruluşlardan da not artışı beklentisi suya düştü

 

 

 

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi Ba1 olan notunu değiştirmedi. Kuruluş Türkiye'nin pozitif olan not görünümünü de aynı bıraktı.

 

Fitch'in not artırımından sonra yakından takip edilmeye başlanan derecelendirme şirketlerinden Moody's Türkiye ile ilgili 2012 yılı raporunu açıkladı. Piyasa için yıllık değerlendirme niteliğinde açıklanan raporda, 'derecelendirme aksiyonu' içermemektedir kaydı özellikle düşüldü.

 

Geçen haziran ayında Türkiye'nin notunu Ba2'den Ba1'e yükselten ve görünümü de pozitif olarak belirleyen Moody's, açıkladığı son raporla bu not ve görünümü sürdürdüğünü bildirdi.

 

Moody's'in Türkiye raporunda, Türkiye'nin Ba1 not ve pozitif görünüm ile olumlu kamu maliyesini yansıttığı belirtildi.

 

Türkiye'nin şoklara karşı giderek güçlü bir görünüm sergiliyor olmasına karşın, dış riskler nedeniyle dengesizliklerin oluşabileceğinin belirtildiği raporda, Moody's'in ülke notlarını belirlerken, ekonomik, kurumsal, mali güçler ve ekonominin duyarlılığı üzerinde durduğu ifade edildi. Bu gelişmeleri riskleri itibariyle değerlendiren Moody's, açıkladığı son raporda Türkiye için not değişimine yönelmedi.

 

Moody's raporunda son 10 yılda kamu maliyesinndeki ciddi iyileşmeye dikkat çekti. Kuruluş bu iyileşmenin etkilerinin borcun milli gelire oranında da kendini gösterdiğini vurguladı.

 

Moody's raporunda bölgedeki jeopolitik gelişmeleri de endişe konusu olduğunu belirtti.

 

www.borsagundem.com

Keyword : Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi haberi , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi oku , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi konusu , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi hakkında , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi manşeti , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi perde arkası , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi olayı , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi son dakika , Moody's'ten Türkiye'ye Not Darbesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com