20.11.2012 - 19:54
Okunma (1246)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti...

Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti...

 

 

 

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders

 

2010 yılında bundan yaklaşık iki yıl önce 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders saat ücretinin 12 TL'ye çıkarılması önerisi benimsendi.

 

Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliğinin “Şûra Kararlarının Uygulanması” başlıklı 19. Maddesindeki “Şûra kararları tavsiye niteliğindedir. Bakanlık, Şûra Kararlarına önemi ve önceliğine göre Şûra Kararlarını Uygulama Programında yer verir. Kararlar, Bakan Onayı ile yürürlüğe girer.” hükmüne göre Bakan onayı ile yürürlüğe giren 18. Millî Eğitim Şurası Kararlarının “Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı Ve Mesleki Gelişimi” başlıklı bölümü 27. maddesi; “27. Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli, ek ders ücretleri 12 TL’ye çıkarılmalı, görev aldığı projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeli, yöneticilere ek ders ücreti yerine makam tazminatı ödenmeli ve ek ders ücretinin maaşlara yansıtılmasına yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.” hükümlerinde her yıl kasım ayında bir ikramiye ödenmesi ve ek derslerin 12 TL’ye çıkarılması kararı alınmıştır.

 

18. Milli Eğitim Şurası kararlarında 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay öğretmenlere birer maaş ikramiye verilmesi ve ek ders saat ücretinin 12 TL'ye çıkarılması kararı 2 yıldır uygulamaya konulmamıştır.

 

 

 

 

Keyword : Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... haberi , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... oku , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... konusu , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... hakkında , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... manşeti , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... perde arkası , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... olayı , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti... son dakika , Öğretmenlere Birer Maaş İkramiye Verilecekti...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com