17.11.2012 - 19:29
Okunma (1344)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı

Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı 2013 bütçe görüşmelerinde AKP'nin Milli Eğitimi yapboz tahtasına çevirmesini eleştiren MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet GÜNAL, vekaleten atamalar nedeniyle okull

 

 

 

Başarıyı artıracak olan öğretmenlerin durumu içler acısı öğretmenlerin mağduriyeti giderek artıyor. Sayın Bakan bir taraftan özür grubundan tayin yaptırmak isteyen sınıf öğretmenleri öbür taraftan norm kadrosu fazla olan Sınıf öğretmenlerinden yaklaşık 23 bini alan değiştirmek zorunda kaldı. Gecen yıl bu tasarı tartışılırken size hatırlatmıştık “önlem alıyoruz” dediniz ama şu anda yan alanı olanlar, bu alanla ilgisi ve bilgisi ne olduğuna bakılmadan bulunduğu durumdan çıkmak için yan alana geçmek zorunda kaldı. Yan alanı olmayanlar ne yaptı; ya Teknoloji Tasarım ya da Zihin Engelliler Öğretmenliği' ne geçti.

“Sınıf öğretmenleri konusunda ise kasıtlı bir biçimde, yeni sistemi engellemek amacıyla ve öğretmenlerimiz arasında tedirginlik oluşturmak için yalan haber ve dedikodu üretilmektedir.” İfadesi ne anlama gelmektedir. En son işi abartıp ataması yapılmayan öğretmenleri ekmek bekleyen güvercinlere benzetmek ne demektir en kutsal görevi yapan öğretmenlere bunları söylemek reva mıdır?

Müdürlükler Vekaletle Norm Kadrolar Ücretlilerle Dolduruldu!

Şahsi bir meseleden yola çıkarak söyleyeyim. Ben bir öğretmen arkadaşımızı danışman olarak almak istedim. Sayın Bakanımız da dedi ki: “Ben hiçbir yere geçici görevlendirme yapmıyorum, kadrolu geçin.” Güzel, peki, kendi kurumunuzda yapıyor musunuz, yapmıyor musunuz? Kaç tane kadronuz vekâleten devam ediyor? diye sormak gerekiyor. Sayın Müsteşar Yardımcısı diyor ki: “Öğretmenin yeri sınıftır.” Dolayısıyla öğretmenlere verilen farklı görevleri iptal ettik.

Şimdi, ben merak ediyorum. Sizin Bakanlığınızda kaç kişi kendi kurumunuz içinde, Bakanlık merkez teşkilatında ve taşra teşkilatında geçici görevle çalışıyor? Kaç kişi vekâleten idarecilik yapıyor? Bunların yerine kaç tane ücretli öğretmene ekstradan para ödüyorsunuz? Yani vekâletle tuttuğunuz kişi Millî Eğitim Şube Müdürü ise onun okulundaki kadrosu duruyor Sayın Bakanım. Onun yerine de ücretli öğretmen gönderiyorsunuz. Peki, siz herkese bu öğüdü verirken, “İvedilikle sonuçlandırılır.” diye TBMM Teşkilat Kanunu'nda yazarken, bir milletvekiline geçici görevlendirme yapmazken siz kendiniz neden bu kadroları doldurmuyorsunuz?

Ben kendi ilimden bir sürü örnek verebilirim size, vekâleten devam ediyor ve okulunda kadrosunu dolu tutuyor. Ya onu asaleten atayın veya çekin, yerine başka yerden kadrolu idareci atayın, boş yerlere de iller arası tayinin önünü açarak atamalar yapın. Niye açmıyorsunuz? Duruyor hâlâ, söylemişsiniz, temmuz geçti kasım geldi yok.

 

Milli Eğitim Yapboz Tahtası Oldu!

AKP hükümeti son yıllarda Milli Eğitim sistemini yapboz tahtasına çevirdi. Yani herkes önümüzdeki dönem ne olacağını bilemiyor. Eğitim-öğretim yılı sonuna kadar hangi yönetmelik çıkacak, hangi sistem gelecek, hangi tebliğler yayınlanacak belli değil, böyle bir keşmekeş var. 4+4+4 eğitim sistemi gibi alt yapısı hazırlanmadan, ön hazırlıklar yapılmadan sürekli olarak sistem değişikliği yapılması maalesef öğrencilere de öğretmenlere de velilere de büyük sıkıntı çıkartıyor.

Ayrıca, bu arada “Önceki bakanların uygulamaları şöyle, biz geldik değiştirdik.” diyorsunuz. Öbürü geliyor başka bir şey değiştiriyor, öbürü geliyor başka bir şey değiştiriyor. Sonra da “On yıldır biz iktidarız.” diye bize her seferinde arkadaşlarımız bir şey söylüyor. Mademki konuşuyorsunuz, mademki oturuyorsunuz niye o zaman her seferinde iki senede bir, senede bir bize bir sistem değişikliği geliyor, bunu anlamıyorum.

Doğrudan öğrenci velilerinden aldığımız bilgilere göre okullar açılalı üç ay olmasına rağmen birinci sınıf öğretmen ve öğrencilerine hâlâ; Öğretmen Kitabı,” Uyum ve Hazırlık Çalışmaları” ve “Öğrenci Çalışma Kitabı” ulaşmamış. 60 ve 66 aylık çocukları aldınız, ama bunlara uygun tuvalet, lavabo, musluklar birtakım alt yapı düzenlemesi yapamadınız . Hatırlarsanız bir kreş merkezinde böyle bir kaza yaşanmıştı. Buna keza derslik sayıları yetersiz. Hayırsever vatandaşlarımız olmasa okul bile yaptıramazsınız. Bunları tamamlamadan eğitimin kalitesini nasıl arttıracaksınız?

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı haberi , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı oku , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı konusu , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı hakkında , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı manşeti , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı perde arkası , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı olayı , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı son dakika , Öğretmenlerin Durumu İçler Acısı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com