16.11.2012 - 06:51
Okunma (2176)
Yorum (1)
Paylaş

DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü

DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü

 

DİNÇER Öğretmenlerle sohbet etti . Merak edilen tüm sorulara içtenlikle yine eğip bükmeden yanıt verdi.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER İstanbul Sultangazi de Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Orhan Gazi İlkokulunda öğretmenlerle sohbet etti.

 

Merak edilen birçok konuda yine eğip bükmeden dobra dobra konuştu.

 

DİNÇER'i dinleyen öğretmenler merak ettiklerini sordu...

 

Görüşmenin satırbaşlarını sizler için hazırladık....

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlerle yaptığı toplantıda içten ve samimi açıklamalarda bulundu.

Kimse Benden Hamaset Beklemesin..

Ben süslü sözler söylemem. Sırf gönül almak için ya da şirin gözükmek için hamaset yapamam. Öğretmenleri çok seviyorum ve onların gerçek itibarını kazanmasını sağlamak için uğraşıyorum. Farklı bir mizacım var. Dosdoğru bir adamım ben.

İki Şeyi Çok Önemsiyorum..

Milli eğitimde önemsediğim birinci konu Öğretmen ikinci konu ise mesleki eğitimdir.

 

Kararları Tek Başına Vermedim.

Eğitimle ilgili kararları, sistem değişikliklerini ve  projeleri eğitim çalıştaylarından çıkan sonuçlar ve sonrasındaki 6 aylık çalışma neticesinde ortaya konan görüşler çerçevesinde verdik. Bu kararlar, bugün itiraz eden sendikaların içerisinde bulunduğu çalıştaylarda şekillendi.

 

Müfettişlik Sistemi Öğretmeni Kısıtlıyordu..

Öğretmenlerin verimliliğini kısıtlayan bir konu da teftiş sistemi idi. Öğretmen teftiş korkusuyla verimliliğini arttıramıyor ve kendini kısıtlıyordu. Teftişe yeni bir sistem getirerek öğretmenin rahat olmasını sağladık.

 

Öğretmen Maaşı Artınca Mutlu Olmayacak..

Öğretmenin maaşı artınca öğretmen mutlu olmayacak. Öğretmenin asıl sorunu sistem içerisinde itibar sorunudur. Öğretmenin asli sorunları çözülmedikçe maaş artışı tek başına öğretmeni mutlu etmeyecek.

 

Öğretmeni Korumak İstedim Yanlış Anlaşıldı..

Dünya Bankası raporundaki veriyi paylaştığımda sanki bütün öğretmenler devamsızlık yapıyor demişim gibi bir hava yaratıldı. Aslında söylemek istediğim duruma hakim olduğumuzdu. % 99.7 sinin devamlılığı olan bir camiaya devamsızlar demem mümkün mü? Bunu % 0.3 için söyledim ama tüm öğretmenler için söylemişim gibi lanse edildi. Oysa ki sadece Dünya Bankası verisinde ki rakamları paylaştım.

 

İşine Sahip Çıkana Ben de Sahip Çıkarım..

İşine Sahip Çıkana Ben de Sahip Çıkarım. İşine sahip çıkan öğretmenlere ben de sahip çıkarım. 24 Kasım öğretmenler gününe 81 ilden çağırdığımız öğretmenlerin herbiri görev yaptığı bölgelerin kahramanları olmuş öğretmenler. At sırtında köy köy dolaşıp okuma yazma öğreten öğretmen, düğün hazırlığından aldığı kız çocuğunu okula kazandıran öğretmenler bunlar..

 

Öğretmene ve Milli Eğitim Yöneticilerine Rotasyon Var Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER Öğretmenlerle Yaptığı Toplantıda kendisine yöneltilenÖğretmene Rotasyon Var Mı ? sorusuna verdiği cevapta;

Öğretmenlerin temel sorunlarını çözmeden öğretmene rotasyonla ilgili bir çalışma yapmayı düşünmüyoruz. Eğitim yöneticileri ile ilgili rotasyon planlamamız var. Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerine rotasyon uygulayacağız. Bununla ilgili planlamamızı ve çalışmamızı tamamlamak üzereyiz.

 

Kayıt Parasına Neden Soruşturma Açtım..

Tüm okulları uyarmamıza rağmen kayıt parası almakta bazı okullar direndiler. Kayıt parası bağış değildir.. Haketmiyorsun ama Kayıt parası verirsen kaydın yapılır mantığı ya da hakettin ama kayıt parası vermeden olmaz mantığı doğru bir yaklaşım değildir. Kimseye bağış almayın ya da bağış yapacak olanı geri çevirin demiyoruz. Zaten soruşturma geçirip ceza alan okul müdürlerinin çoğunun gelirleri var. Kantin, servis, spor salonu vs.. den gelir elde ediyor.

 

Eş ve Özür Durumundan Tayin İsteyen Öğretmenler..

Eş ve Özür Durumundan Tayin İsteyen Öğretmenlerin sayısı 50.600 dü. Bütün bu yerdeğiştirmelerin gerçekleşmesi mümkün değildi. Norm fazlası olan yerlere daha fazla öğretmen ataması yapmak ne kadar uygun olurdu.

 

97.000 Öğretmen Atadık.

Atama bekleyen öğretmen adaylarımız var. Biz yakın zamanda 97.000 öğretmen atadık. 12.000 ücretli öğretmen var. Bu sayı biz başladığımızda çok daha fazlaydı. Öğretmen atadık daha da atayacağız.

 

MEB artık e bakanlık oldu.

MEB artık e bakanlık oldu. Ankaraya evrak taşımanıza gerek kalmadı. Dosyalar taşınmayacak artık ilden ile. Bunu da bu dönemde biz yaptık.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü haberi , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü oku , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü konusu , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü hakkında , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü manşeti , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü perde arkası , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü olayı , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü son dakika , DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktü

KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
Misafir

Bakanlar Kurulunun en başarısız hatta eksiler de olan MEB nından H İ K A Y E den ibaret bir açıklama.Öğretmeninde , mesleğinde itibarı PAS PAS oldu...Kekez Hoca 67


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com