09.11.2012 - 20:41
Okunma (1731)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!

Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!

 

 

 

 

 

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!` başlıklı açıklama metnidir.

 

Balıkesir`de Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu`nda görev yapan 9 Sendikamız öğretmen, "öğretmenler üzerinde baskı oluşturmaya çalıştırdıkları, kurumun huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozdukları" iddiasıyla sürgün edilmiştir.

Okul Aile Birliği seçimlerinde, okul ve öğrencilerin çıkarını gözeten bir tavır alan sendika üyelerimiz hakkında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yapılan şikâyetin ardından soruşturma başlatılmıştı. Öğretmenlerimiz soruşturma sonucunda hazırlanan müfettiş raporu ile aklanmış ve sadece uyarı almış olmalarına rağmen "Görev yeri değişikliği uygundur" hükmüyle sürgün edilmişlerdir.

Bu uygulama, okullarında yaşanan haksızlıklara karşı mücadele eden öğretmenlerimizin, gerekçeleri bahane edilerek sürgün edilmelerinden başka hiçbir anlam taşımamaktadır. Alınan bu kararın ardında, sendika üyemiz öğretmenlerin, okullarına, eğitime, öğrencilerine sahip çıkmalarından başka hiçbir gerekçe bulunmamaktadır.

Balıkesir`de yaşanan sürgün, siyasal iktidarın sendikamıza yönelik baskıcı tutumundan ayrı düşünülemez. Kendisinden başka hiçbir sese tahammül edemeyen ve bu yükselen itiraz seslerini bulduğu her fırsatta bastırmaya çalışan AKP iktidarı, uygulamalarına karşı Türkiye`nin dört bir yanında mücadele veren sendikamızın sesini sürgünlerle susturmaya çalışmaktadır. Giderek artan oranda sendikamıza yönelen baskıların nedeni de gerçeği ve doğruyu söylemekten vazgeçmeyen mücadelemizdir. Ancak unutulmamalıdır ki sendikamızı var eden bu mücadele geleneğidir.

Eğitim Sen olarak, gerçekleştirilen sürgüne karşı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz; sürecin takipçisi olacağız.

Keyword : Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! haberi , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! oku , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! konusu , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! hakkında , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! manşeti , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! perde arkası , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! olayı , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez! son dakika , Öğretmenlerimizin Sürgün Edilmesi Kabul Edilemez!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com