06.11.2012 - 19:59
Okunma (1305)
Yorum (0)
Paylaş

Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı?

Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı?

 

Ak Parti'nin Kızılcahamam da düzenlendiği istişare toplantısına Sayın Başbakanın, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'e söylediği sözler damgasını vurdu. Sayın Başbakanın okulların temizliği için velilerden toplanan bağışlar ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in "Bana iletilmiş bir sorun, şikayet yok" sözlerine karşılık "Sorun var, bana geldi, milletvekillerimize de gelmiş. Zaten sorun sana gelmeyecek ki, bakan olarak sorunu sen bulacaksın. Ama tabi bu sorunlar makam odasında oturarak bulunmaz, çözülmez." diyerek okul idarecilerimiz açısından acı bir gerçeği ortaya çıkararak, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin okullarımızda, okul idarecilerimizin yaşadığı sıkıntı ve sorunlara ne kadar uzak olduğunu ortaya koymuştur. Sayın Başbakanın son cümlesi ise sorunların Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince neden tespit edilemediğini ortaya koymakta ve çözümün nasıl olacağını göstermektedir.

 

Okullarımızda yaşanan sorunların muhatabı olarak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri her fırsatta okul müdürlerimizi göstermektedir. Okullarımızda ortaya çıkan sorunların suçlusu olarak her fırsatta hedef tahtasına konulan okul müdürlerimiz yıllardır okullarını maddi imkansızlıklara rağmen eğitim - öğretime hazırlamakta ve okullarımızın eğitim - öğretim faaliyetlerine devam etmesini birçok bürokratik baskı ve ithamlara rağmen devam ettirmektedirler.

 

Okul Müdürlerimiz, okullara tahsil edilen herhangi ödenek olmamasına rağmen okullarımızın işleyişinin aksamamasını sağlamaktadırlar. Bu maddi imkansızlıklar içersinde okullarımızdaki temizlik sorunu, okullarımız tarafından çalıştırılan temizlik personeli ile çözülmeye çalışılmakta, bu çalışanların maaş ve sigorta ücretleri ise devletten herhangi bir yardım almadan ödenmektedir. Bunun yanında okullarımızın tadilat ve kırtasiye giderlerini karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu günlerde sürekli gündem de olan ve hain terör örgütünün hedefi olan okullarımızın da ki güvenlik sorunu ise bir çok okulumuz tarafından güvenlik personeli çalıştırılarak çözülmeye çalışılmaktadır. Okullarımızda ortaya çıkan bu sorunların çözümün temelli maddiyata dayanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin burada bilmesi gereken e önemli nokta okul müdürlerimiz bu kadar maddi sıkıntılar ile boğuşurken bu sorunları nasıl çözdükleridir. Çünkü takdir edilmesi gerekenler tenkit edilmektedir. Bu tenkiti edenlerin ise okul müdürlerimizin amirleri konumunda olan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin olması ise işin farklı bir boyutunu oluşturmaktadır.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer'in 2011 - 2012 eğitim - öğretim yılı başında yayınlanan meşhur kayıt ve bağış  genelgesi ile ülkemiz genelinde 3000 e yakın okul müdürümüz ceza aldı. Okul müdürlerimizi rencide eder tarzda velilerimizin ifadeleri alındı. Okul müdürü para aldı mı, almadı mı? İşinin bir başka acı tarafı ise bazı ilçelerimizde öğrencilerimizin de ifadelerinin alınmasıdır. Düşünülmeden atılan bu popülist adım neticesinde okul müdürlerimiz veli ve öğrencilerimizin gözünde suçlu ilan edilerek hedef tahtasına konuldu.

 

Okul müdürlerimize verilen cezaların yanı sıra Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hızını alamayarak Başkent Öğretmenevinde yaptığı konuşma da okullarımızın kaynak sorunu ile ilgili söylediği “Bu kadar kaynak varken hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu, yönetici sorunu var diye düşünüyorum” sözleri Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarımızın sorunlarına ne kadar uzak olduğunun açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Okullarımızdaki en temel sorun, kaynak sorunudur. Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in okullarımızda birçok kaynak var derken, hangi kaynaklardan bahsettiğini merak etmekteyiz. Herhalde tüm imkansızlıklara rağmen okullarımızın işleyişini sağlayan okul müdürlerimizi en büyük kaynak olarak görmektedir(!). Rencide etsen de, itham etsen de, ceza versen de okullarının işleyişinin aksamaması için gece - gündüz çalışmaktadırlar.

 

Okullarımızda yaşanan sorunları bilmeden, yaşanan her sorunu okul müdürlerimize bağlayan anlayışın, temeldeki kendi eksikliğinin ve yanlışlığının teşhisini Sayın Başbakanın Kızılcahamam da ki sözleri ortaya çıkarmaktadır. Sayın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okullarımızın sorununu yerinde teşhis etseydi. Okul Müdürlerimizin yaşadığı problemleri anlayacak ve çözüm için farklı bir uygulama ortaya koyacak, çözümü ceza kesmekte aramayacaktı. Böylece okul müdürlerimiz boş yere ceza almayacaktı.

 

 

Melih DURMAZ

Eğitim Yöneticisi / Sendikacı

melihdurmaz80@gmail.com

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? haberi , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? oku , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? konusu , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? hakkında , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? manşeti , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? perde arkası , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? olayı , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı? son dakika , Okul Müdürleri Boş Yere Mi Ceza Aldı?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com