
Arabası Olanlar DİKKAT!
Arabası Olanlar DİKKAT!
Otomobiliniz internette sizin haberiniz olmadan internetten satışa çıkartılabilir. Dolandırıcılar sokakta herhangi bir aracın fotoğrafını çekerek internette satışa sunmaya başladı.
" Performansınızın ve mutluluğunuzun yeni sebebi; Vittesse!"
İnternetten ikinci el otomobil almak isteyenleri uyaran Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, bazı dolandırıcıların sokakta herhangi bir aracın fotoğrafını çekerek internette satışa sunduğunu, kapora alarak kayıplara karıştığını söyledi.
İkinci el oto satışlarının durgun olduğunu dile getiren Yanık, internet üzerinde yapılan satışların sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekti. Sanal ortamda yapılan ikinci el oto fiyatlarındaki dengesizliğin galericileri mağdur ettiğini ifade eden Yanık, internet ortamında yapılan satışların hükümet tarafından düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Bin bir güçlükle para biriktirerek otomobil almayı hayal eden vatandaşların dolandırıcılar tarafından dolandırıldığını kaydeden Yanık, dolandırıcıların yolda gördükleri herhangi bir aracın fotoğrafını çekerek internette satışa sunduğunu söyledi. Aracı almak isteyenlerden kaparo adı altında para talep eden dolandırıcıların dana sonra ortalıktan kaybolduğunu ifade eden Yanık, 'Aracı almak isteyenlerden hesap numarası vererek para yatırmalarını talep eden dolandırıcılar var. Bu internet tokatçılıklarına dikkat edilmeli. Dolandırıcılar, parayı aldıktan sonra telefonu iptal edip, ortadan kayboluyor. Bu yüzden internetteki araç satışlarına kanuni düzenleme getirilmesi lazım" dedi.
OTO GALERİCİLER TEPKİLİ: 'SEKTÖRÜ LEKELİYORLAR'
Yanık, internet üzerinden kendilerini galerici olarak tanıtan dolandırıcıların sektörü lekelediğini savundu. İkinci el araç almak için interneti tercih eden vatandaşları ikaz eden Yanık, kaparo aldıktan sonra kayıplara karışan sahte galericilere karşı vatandaşların uyanık olmasını istedi. İnternet satışlarının araç fiyatlarını alt üst ettiğini, sıfır oto satan bayilerin ikinci el satışlara yönelmesinin oto galericilerin satışlarını etkilediğini ifade eden Yanık, 'Sektörde durgunluk sürüyor. Bu sezondan ciddi bir beklentimiz yok. Türkiye'nin alım gücü serbest piyasada düştü. Ticarette çek ve senetlerin artık itibarı kalmadığını düşünüyoruz. Piyasadaki nakit akışının duruşu sektörü zor durumda bıraktı' diye konuştu.
İkinci el oto satışı yapan iş yerlerinin şehir merkezinin dışına çıkarıldığını söyleyen Yanık, bazı otomobil firmalarının ise şehrin merkezinde sıfır ve ikinci el araç satışı yaptığını belirtti. Yanık, 'Çifte standart söz konusu. Şehrin göbeğinde oto bayileri sıfır marka araç satıyor. Biz ise şehrin dışına gönderiliyoruz. Vatandaştan ne kadar uzaklaşırsak o kadar işimiz düşer. Sanal ortamda insanlar araçları görmeden peşinden koşuyor ama çoğunun umduğu karşısına çıkmıyor. İnternette biçilen araç fiyatları hayaldir. Mesela bir araç 5 bin TL ise, başka internet sitesinde aynı model araç 10 bin TL'ye satılıyor. Oradaki dengesizlikler ikinci el araç sektörünü olumsuz etkiliyor' şeklinde konuştu.
Galericiler olarak birçok sıkıntılarının olduğunu dile getiren Yanık, valilik ve belediye yetkililerinden yardım istedi.
Keyword : Arabası Olanlar DİKKAT! haberi , Arabası Olanlar DİKKAT! oku , Arabası Olanlar DİKKAT! konusu , Arabası Olanlar DİKKAT! hakkında , Arabası Olanlar DİKKAT! manşeti , Arabası Olanlar DİKKAT! perde arkası , Arabası Olanlar DİKKAT! olayı , Arabası Olanlar DİKKAT! son dakika , Arabası Olanlar DİKKAT!
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..