05.11.2012 - 06:35
Okunma (2038)
Yorum (0)
Paylaş

Bu Kış Nasıl Geçecek?

Bu Kış Nasıl Geçecek?

 

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi'nin yaptığı analizlerde Türkiye genelinde bu yıl hava durumunun nasıl olacağını açıklandı.

 

 

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nin (ECMWF) mevsimlik tahminlerine göre, Türkiye genelinde kış mevsimi sıcaklıkları mevsim normalleri civarında, Ege ve Akdeniz kıyılarında ise mevsimnormallerinin 0 ile 0.5 derece üzerinde olacak.

 

Türkiye’de 1994’ten bu yana (1997 hariç) pozitif sıcaklık anomalileri mevcutken en sıcak yıl 2 derece anomali ile 2010 oldu, 2011 yılı sıcaklıkları ise mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Gözlemlere dayalı trend analizinde, Türkiye’deki ortalama sıcaklıklarda 100 yıllık bir zaman diliminde 0.8 derece artış trendi görülürken, bu küresel trendle de uyumluluk gösterdi. Yapılan iklimindisi çalışmasında da Türkiye’de yaz günleri ve tropik gecelerde artış, soğuk geceler ve soğuk günlerde ise azalış gözlenirken, bu durumun bir ısınmaya işaret ettiği değerlendirildi. Son 3 yılın yağışlarının ise normallerin üzerinde gerçekleştiği gözlendi. Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) 5. Değerlendirme Raporu’na göre, küresel ortalama sıcaklık, sanayi öncesi dönemlere göre yaklaşık 1 derece yükselirken, Türkiye’nin de yer aldığı Akdeniz havzasında yüzyılın ortalarında sıcak dalgaları artık rutin hale gelecek.

 

ANTALYA 32 DERECE

 

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Antalya’da, plajlarda yoğunluk yaşandı. Kentte dün en yüksek hava sıcaklığı 32 derece olarak kaydedildi. Nem miktarının yüzde 56 olarak ölçüldüğü kentte deniz suyu sıcaklığı ise 23 derece oldu. Turistlerin doldurduğu Kundu bölgesindeki plajlarda ise termometreler, 32 dereceyi gösterdi

Keyword : Bu Kış Nasıl Geçecek? haberi , Bu Kış Nasıl Geçecek? oku , Bu Kış Nasıl Geçecek? konusu , Bu Kış Nasıl Geçecek? hakkında , Bu Kış Nasıl Geçecek? manşeti , Bu Kış Nasıl Geçecek? perde arkası , Bu Kış Nasıl Geçecek? olayı , Bu Kış Nasıl Geçecek? son dakika , Bu Kış Nasıl Geçecek?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com