29.10.2012 - 07:49
Okunma (1256)
Yorum (0)
Paylaş

Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın!

Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın!

Memur kanununda performansa dayalı maaş sistemi geliyor! Bu haber size de en iyi yalaka en iyi maaşı alır gibi gelmiyor mu?

 

Yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak "verimlilik" ilkesi getirilecek.

-Bu ilkeye bağlı olarak memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Böylece memurların da işçiler gibi işten çıkarılmaları mümkün olacak.

 

-Memur maaşları da sadece "katsayı-gösterge", "derece-kademe" sisteminden ibaret olmayacak. Yeni sistemde memurların maaşlarında da performans kriteri geçerli kılınacak.

 

-Memurun verimliliği ölçülerek çok çalışanın çok, az çalışanın az maaş alması sağlanacak.

 

-Yeni sistemde idarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme insiyatifini kullanma şartları genişletilirken, görev yeri değiştirilen bürokratın mahkeme kararıyla geri dönmesinin yolu sınırlandırılacak.

 

-Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalışabilmesi için "sözleşmeli" uygulaması da yaygınlaştırılacak.

 

Esnek çalışmaya yönelik tedbirler..

 

Geçen yıl, 657 Sayılı Yasa'ya esnek istihdama yönelik, "Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usul ve esaslar, Bakanlar Kurulu'nca belirlenir" hükmü konuldu. Bu konudaki belirlemenin 2013'ten itibaren pilot olarak yürürlüğe girmesi öngörüldü.

 

Personel açığı giderilecek..

 

Yeni sistemde, kamuda 5-10 yıllık personel planlaması yapılıyor. Kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yeniden düzenlenecek.

 

Vatandaşa doğrudan hizmet verilen noktalardaki personel açığının giderilmesi sürecek. İstihdamın artırılması konusunda bir yeni adım daha atılıyor. İş koçlarının ardından 'sosyal çalışmacılar' geliyor.

 

öğretmenatama.com

 

 

 

Keyword : Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! haberi , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! oku , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! konusu , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! hakkında , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! manşeti , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! perde arkası , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! olayı , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın! son dakika , Hadi Yalakalık Yapalım Yasası Olmasın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com