29.10.2012 - 07:48
Okunma (1224)
Yorum (0)
Paylaş

Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti!

Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti!

Memur maaşlarına yeni düzenleme. Hükümet harekete geçti! ...

 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda köklü değişime gidiliyor. Yeni sistem günün koşulları ve geleceğin ihtiyaçları baz alınarak tasarlandı. Bu konuda atılacak adımlar 2013 Yatırım Programı'nda yer buldu. Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'nca yürütülen çalışma 2013'te tamamlanacak. Yeni sistemle, "Devlete kapağı attık, 25 yılımız garanti" mantığı son bulacak. Kaldırılan sicil sisteminin yerine etkinlik ve verimlilik analizini de içeren yeni bir yapı kuruldu. Bu yapıda esas, performans olacak. Performans Değerlendirme Kılavuzu hazırlanarak gelecek yıl pilot uygulama başlatılacak. Performans sisteminin diğer kamu kuruluşlarında yaygınlaştırılmasına dönük planlama yapılacak.

 

VERİMLİLİK ŞART

 

Yeni sistemle verimli çalışan memurlar teşvik edilecek. Memur tanımı değiştirilerek, iş güvencesi mantığına son verilecek. Özel sektörde olduğu gibi kamu çalışanlarının da verimlilikleri ölçülecek. Bütün kamu kurumları ve kuruluşlarında personel sistemi, işe başlama tarihinden emeklilik sonrasına kadarki süreci kapsayacak bir insan kaynakları yönetimi esas alınarak kurulacak. Kamuda "katsayı-gösterge, derece-kademe"ye göre belirlenen ücret sistemi de değişecek. Üreten, çok çalışan memur daha fazla maaş alacak. Verimsiz memurların işçiler gibi işten çıkarılması da mümkün hale getirilecek. Yeni sistemle personel planlaması da yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de verimli personel ile başarısız personel arasındaki farkı gidereceklerini belirterek sistemi, "Bir personel sekiz saat boyunca nefes almadan çalışacak, diğeri de oturarak aynı maaşı alacak. Bu işten ne anladık biz?" şeklinde eleştirmişti.

 

 

 

Keyword : Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! haberi , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! oku , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! konusu , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! hakkında , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! manşeti , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! perde arkası , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! olayı , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti! son dakika , Memurlar Dikkat! Hükümet Harekete Geçti!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com