22.10.2012 - 11:00
Okunma (1088)
Yorum (0)
Paylaş

Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları!

Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları!

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şanlıer, kurban etini sağlıklı pişirme yöntemlerini açıkladı.

Kurban etinin kızartma veya kavurma yerine haşlama, fırın veya ızgara yöntemiyle pişirilmesinin daha sağlıklı olacağı uyarısı yapıldı.

 

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kesilen etin dinlendirmeden tüketiminin pişirmede ve sindirimde güçlüğe yol açtığını ve pişirilmeden bir gün önce dinlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sağlıklı pişirme yöntemlerinin önemli olduğunu vurgulayan Şanlıer, ''Et kızartma, kavurma yöntemleri yerine haşlama, fırın ve ızgara yöntemleri kullanılarak pişirilmelidir. Et ızgarada pişirilirken, et ile ateş arasında en az 15 santimetre uzaklık olacak şekilde pişirilmelidir'' diye konuştu.

 

Şanlıer, kalp-damar hastalığı, mide rahatsızlıkları, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişilerin, eti kavurma şeklinde tüketmekten kaçınması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

 

''Yağlı etlerin kolesterol içeriği yüksek olduğu için etin mümkünse en az yağlı kısımları tercih edilmelidir. Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih edip, kısıtlı miktarlarda tüketmeli ve aşırıya kaçılmamalıdır. Kuyruk eti ve iç yağı kalp-damar sağlığını tehdit eder. Bu nedenle et yemeklerinin pişirilmesinde et kendi yağında kısık ateşte pişirilmeli, ek yağ ilavesi yapılmadan tüketilmelidir.''

 

Şanlıer, Kurban Bayramı'nda gereğinden fazla miktarda et tüketiminin var olan rahatsızlıkların da ilerlemesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

 

SODA YERİNE SU

 

Şanlıer, hazmı kolaylaştırmak için soda yerine bol su içilmesi gerektiğinin altını çizerek, ''Su gereksiniminin karşılanması için günde en az 6-8 bardak su içilmelidir. Aynı zamanda pişirme yöntemi olarak kavurma ve kızartma gibi sindirimi zor ve mide asiditesini artıracak yöntemler tercih edilmemelidir'' diye konuştu.

Keyword : Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! haberi , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! oku , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! konusu , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! hakkında , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! manşeti , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! perde arkası , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! olayı , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları! son dakika , Kurban Etini Sağlıklı Tüketme Yolları!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com