22.10.2012 - 05:28
Okunma (1339)
Yorum (0)
Paylaş

Tabletlerde 3G ve Kamera Yok

Tabletlerde 3G ve Kamera Yok

 

 

Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak tabletlerdeki yılan hikayesi devam ediyor. Seçim öncesi Başbakan‘ın seçim kürsüsünden seslendirdiği “tablet dağıtacağız” ifadeleri sonrasında ilgili tüm birimler harekete geçmiş, çeşitli aksaklıklara rağmen ihaleler yapılmıştı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesi’yle ilgili soruları yanıtladı. Öğrencilere dağıtılacak tabletlerde işletim sistemi olarak Pardus kullanılacağını belirten Ergün, tabletteki özelliklerle ilgili bilgi verdi.

 

Eğitim yazılımlarının ülkemizde hazırlanmasıyla yazılım sektörünün de hareketleneceğini belirten Ergün, “Fatih Projesi’ni Pardus’la buluşturacağız. Bir taraftan donanım üretilecek bir taraftan da yazılım sektörü bu projeyle birlikte önemli bir ivme kazanmış olacak. Fatih projesine bu çerçevede çok önem veriyoruz” dedi.

 

KISITLI KULLANIM İMKANI

 

Tabletlerde yazılım yükleme-kaldırma, okul dışında internete girememe gibi kısıtlılıkların olacağı daha önceki açıklamalarda belirtilmişti. Tabletlerin sadece dağıtılacak ders içerikleri ile kullanılabilecek olması, alternetif ders kaynaklarının kullanımına izin verilmemesi eleştiri almıştı.

 

Ergün’ün açıklamalarına göre bu kısıtlamalara yenileri eklendi.

 

Tabletlerde 3G ve kamera özelliğinin de bulunmayacağı belirtildi.

 

3G özelliği ile internete özgürce bağlanılıp çeşitli kaynaklara erişimin mümkün olacağı bilinen bir gerçekken getirilen kısıtlama ile bu imkanın da önüne geçilmiş olundu.

 

Çeşitli interaktif uygulamalarda kamera kullanılarak öğrenme araçlarının etkinliğinin arttırılabildiği bilinen bir gerçek. Bu yönde çeşitli uygulamalar olmasına rağmen kamera kullanılamayacak olmasının da maliyet getirilerinden kaynaklanan bir durum olduğu düşünülüyor.

 

PARDUS’UN ZOR GÜNLERİ

Tablet bilgisayarlarda yerli işletim sisteminin kullanılacağını açıklayan bakanın bahsettiği işletim sistemi Pardus ise zor günleri geride bırakmaya çalışıyor. Ölü doğan bir proje olarak nitelenen ve zamanla kurucu ekipten kimsenin kalmadığı Pardus Projesi‘nin geleceğinin ve Fatih Projesi‘ndeki rolünün ne olacağı merakla takip ediliyor.

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Tabletlerde 3G ve Kamera Yok haberi , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok oku , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok konusu , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok hakkında , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok manşeti , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok perde arkası , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok olayı , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok son dakika , Tabletlerde 3G ve Kamera Yok

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com