21.10.2012 - 16:23
Okunma (1286)
Yorum (0)
Paylaş

Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak

Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak

22-28 Ekim tarihleri arasında sevk yada raporlu olan öğretmenle çalışan öğretmen aynı kefeye koyulacak. Her ikisi de ek ders alamayacak. Bu durum MEB'in ek ders yönetmeliğinin çarpıklığından kaynaklanıyor.

 

Bayram haftasında çalışan öğretmenler mağdur olacak. 22-28 Ekim tarihleri arasında sevk yada raporlu olan öğretmenle çalışan öğretmen aynı kefeye koyulacak. Her ikisi de ek ders alamayacak. Bu durum MEB'in ek ders yönetmeliğinin çarpıklığından kaynaklanıyor.

 

22 - 26 Ekim arasında sadece 2 gün ders işlenecek. Bayram tatili dolayısıyla Çarşamba gününden itibaren 3 iş günü tatil olması nedeniyle öğretmenlerimiz Pazartesi ve Salı günü ders başında olacak.

 

Ek ders yönetmeliğinde öğretmenlerimizin ek ders hesaplamaları hafta bütünlüğü dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Öğretmenlerimiz öncelikle maaş karşılığını doldurmakta ve daha sonra ek derslerini hak etmektedirler.

 

Buradan hareketle Pazartesi ve Salı günü derse giren öğretmenlerimiz 12 saat derse girmekte ve 10 saate 1 saatte derse hazırlık ve planlamadan ek ders alarak iki gün full derse giren bir öğretmenimiz toplamda 13 saat ders görevi yapmış olmakta ve bu ders saatleri de maaş karşılığı sayıldığı için ek ders alamamaktadır.

 

Derse Giren de Girmeyen de Ek Ders Alamayacak

Bakanlığın ek ders yönetmeliği baştan aşağı sakat ve mağduriyet yaratan bir düzenlemeden oluşmaktadır. Bayram tatilini birleştirmek isteyecek binlerce öğretmenimiz o hafta iki gün rapor alacaktır. Rapor alıp hiç derse girmeyen öğretmende ek ders alamayacak, derse giren öğretmenimiz de hiç ek ders alamayacaktır. Bu durum çok saçma bir uygulamanın tezahürü olarak mağduriyet yaratacaktır.

 

Bakanlığın öğretmenlere 4 gün sevk hakkı ne kadar saçmalık idiyse , ek ders hesaplamasında hafta bütünlüğü uygulaması da o kadar saçma bir uygulamadır.

 

Bakanlığımızın ek ders yönetmeliğini acil olarak düzenlemesi, ek ders hesaplamasında öğretmenlerimizin maaş karşılığı ve ek derslerinin haftanın günlerine eşit şekilde paylaştırma usulüyle; öğretmenlerimizin sevkli yada raporlu olduğu günler tahakkuk ettirilen ek derslerin kesilmesi uygulamasına tekrar dönülmesi mağduriyetleri giderecektir.

 

Sonuç olarak; MEB'de Bayram haftası 22 ve 23 Ekim günlerinde okullarımızda rapor ve sevk patlaması yaşanacaktır. İdarecilerimize kolay gelsin.

 

Not: İdareciler için herhangi bir mağduriyet oluşmayacaktır.

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

Keyword : Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak haberi , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak oku , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak konusu , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak hakkında , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak manşeti , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak perde arkası , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak olayı , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak son dakika , Çalışan Öğretmen Mağdur Olacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com