21.10.2012 - 16:22
Okunma (1271)
Yorum (0)
Paylaş

7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek

7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek

 

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Basamakları sistemini tekrar düzenliyor. Düzenlemede ilk göze çarpan bilgiler şunlar: Kariye Basamakları; Öğretmen, Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen, Başöğretmen olmak üzere dört kademeye ayrıldı. Bu kademeler arasındaki değerlendirmeler %50 Sınav + %50 Değerlendirme Çizelgesi üzerinden oluşacak toplam puan üzerinden yapılacak. Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen, Başöğretmen kademelerinde kontenjan sınırı bulunmayacak. 7 yılını dolduran öğretmenler "Uzman Öğretmenlik", 12 yılını dolduran öğretmenler "Kıdemli Uzman Öğretmenlik", 17 yılını dolduran öğretmenler "Başöğretmenlik" sınavlarına katılabilecek. Geçişler kademeler arasında dikey değil yatay olarak yapılacak, yani "Uzman Öğretmen" olunmadan "Kıdemli Uzman Öğretmen" olunamayacak.

Değerlendirme Çizelgesinde ise ilk göze çarpanlar şunlar: Doktora ve yüksek lisansa ek puan verilecek. Değerlendirme de öğretmenler arasında tartışma konusu da olan tezli ve tezsiz yüksek lisans ayrımı yapılacak. Kıdeme, e-akademi eğitimlerine, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere puan verilecek. Ayrıca yayımlanmış eseri olanlara(ISBN), yurt içi ve yurt dışı hakemli dergilerde makalesi yayımlananlara, bilimsel inceleme-araştırması bulunanlar ile proje hazırlayıcısı ve yürütücülerine ek puanlar verilecek.

Keyword : 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek haberi , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek oku , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek konusu , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek hakkında , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek manşeti , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek perde arkası , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek olayı , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek son dakika , 7 Yıllık Öğretmen Uzmanlık Sınavına Girecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com