21.10.2012 - 16:20
Okunma (1264)
Yorum (0)
Paylaş

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek?

Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek?

 

Bilindiği gibi 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçirilmesi ile Milli Eğitim Bakanlığının hemen hemen tüm yönetmeliklerinde değişikliklerin yapılması zorunlu hale gelmiştir. Kanunun çıkması ile birlikte bugüne kadar birçok yönetmelik yeni sistem ile uyumlu hale getirilmeye çalışılmış ise de bazı yönetmeliklerin henüz değişmemiş olması, okullarımızdaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamasına neden olduğu hepimiz tarafından bilinmektedir.

 

İşte bunlardan birisi,belki de en önemlisi de Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin yeni sistemle uyumlu hale getirilmemesidir.Zira aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi Talim ve Terbiye Kurulu 25.06.2012 tarih ve 69 sayılı kararında İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesiyle kademeli olarak uygulanmaya başlanan yeni haftalık ders çizelgesinde Rehberlik ve Sosyal Etkinlik dersine yer vermeyip,bu sistemin kademeli geçiş özelliğinden dolayı 5.sınıflardaki öğrencilerin haftalık ders çizelgesi Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 11-c maddesiyle çelişir hale gelmiştir.

 

Yönetmeliğin Öğrenci Kulübü Çalışma Esasları başlıklı bölümü şu şekliyle halen durmaktadır.

 

Madde 11 - ……….

c) Öğrencilerin ilgi duydukları en az bir öğrenci kulübüne üye olmaları esastır. Her öğrenci, bir öğrenci kulübü üyesi olmakla birlikte, isterse sınıf öğretmeni ve sınıf/şube rehber öğretmeninin bilgisinde diğer bir öğrenci kulübüne ve etkinliklerine de katılabilir. Bu çalışmaların koordinasyonu sosyal etkinlikler kurulunca sağlanır.

 

Dolayısıyla aradan geçen bir aya rağmen bu yönetmeliğin halen değiştirilmemiş olması,okul yöneticilerimizin kafasını kurcalamakta,”haftalık ders çizelgesine mi yoksa sosyal etkinlikler yönetmeliğine mi?” uyulmalı diye işin işinden çıkmakta zorlanmaktadırlar.

 

Öte yandan yine bilindiği gibi Ek Ders Yönetmeliğinin 6.maddesinin 5.bendinde

(“ örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. ) de haftalık bazda sınıf rehberliği,ya da öğrenci kulübü için danışman öğretmen olarak en az birinde görev alan öğretmenlerimize ikişer saat ek ders görevi verilmektedir.Ancak bir okulda bu derslerin yapıldığı saatlerde 5.sınıflarda dersi olan öğretmenlere doğal olarak rehberlik ya da öğrenci kulübü verilememesi hem okuldaki öğretmenler arasında huzursuzluğa neden olmakta, hem de öğretmenlerin hak kaybına uğramalarına sebebiyet vermektedir.

 

Okul yöneticileri ve öğretmenlerin bakanlıktan beklentileri,bu her iki konu ile ilgili olarak bir çözümün bulunması ,dolayısıyla yeni eğitim sisteminin okullarda sorunsuz uygulanmasına katkıda bulunmasıdır.

 

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

Keyword : Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? haberi , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? oku , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? konusu , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? hakkında , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? manşeti , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? perde arkası , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? olayı , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek? son dakika , Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Ne zaman Değişecek?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com