20.10.2012 - 21:07
Okunma (1555)
Yorum (0)
Paylaş

MEB'de Herşey Değişecek

MEB'de Herşey Değişecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Fatih Projesine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

 

Fatih Projesi'ne ilişkin soruları yanıtlayan Ergün, Fatih Projesi'nin Türkiye'de eğitim sistemini, eğitim teknolojilerini, öğrenci ve öğretmen profilini, ders içeriklerini çok köklü bir değişime tabi tutacağını kaydetti.

Ergün, bu proje ile Türkiye'de hem yazılım, bilişim sektörünü hem de bu konudaki donanımların, teknolojilerin gelişmesine katkı sağlayacağına işaret ederek, bu yönü ile projenin çok önemli olduğunu ve desteklediklerini anlattı.

 

Eskiden olsa Türkiye'de bu tür çalışmaların yapılmadığını, ''paramız var satın alalım'' felsefesi ile hareket edildiğini dile getiren Ergün, ancak şimdi yaklaşımlarının bu yönde olmadığını ifade etti. Bir proje ortaya koyarken, bunun bütün yönleri ile değerlendirildiğine işaret eden Ergün, ''Artık bu tür projelerde bütün yönlerini düşünüyoruz. Bu teknolojiyi geliştirelim ve bu arada yazılım sektörü de gelişsin. Ona göre yazılımcılar oluşsun, ders içerikleri yazan firmalar oluşsun, özel sektör gelişsin'' dedi.

 

2 MİLYON ÖĞRENCİYE TAPLET DAĞITILACAK

 

Bakan Ergün, şimdiye kadarki 2 pilot uygulamada tablet konusunda üretim şartı olmadığını hatırlatarak, ancak ana uygulamaya gelindiğinde 10 milyonun üzerinde tabletin dağıtılacağını, daha sonra da her yıl 2 milyon öğrenciye tablet dağıtılacağını dile getirdi.

 

O zaman bu ihaleye giren firmalardan Türkiye'de üretim bandı kurmayı ve Türkiye'de belirli bir yerli katkı oranıyla üretmelerini isteyeceklerini bildiren Ergün, firmaların bu katkı oranını da birkaç yıl içerisinde yükselteceklerini söyledi.

 

Bakan Ergün, geçen yıl ilk etapta küçük bir pilot uygulama yaptıklarını anımsatarak, o pilot uygulamanın son derece başarılı olduğunu, şimdi ikinci uygulamayı yaptıklarını ve pilot uygulamayı genişlettiklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

 

 

 

Keyword : MEB'de Herşey Değişecek haberi , MEB'de Herşey Değişecek oku , MEB'de Herşey Değişecek konusu , MEB'de Herşey Değişecek hakkında , MEB'de Herşey Değişecek manşeti , MEB'de Herşey Değişecek perde arkası , MEB'de Herşey Değişecek olayı , MEB'de Herşey Değişecek son dakika , MEB'de Herşey Değişecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com