20.10.2012 - 20:48
Okunma (1277)
Yorum (0)
Paylaş

Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır

Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır

 

 

 

Uşak Şubemiz, il divan toplantısını Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin’in de katılımıyla öğretmenevinde gerçekleştirdi.

 

Memur-Sen İl Temsilcisi Emin Acar, ilçe ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Murat Bilgin, yıllardır milletin istek ve taleplerini görmezden gelen, pedagoji adına tek kelime etmeyenlerin 4+4+4 yeni eğitim sistemi hakkındaki eleştirilerini samimi bulmadıklarını ifade ederek, “Yeni eğitim sisteminin fırsatçılar tarafından malzeme yapılmaması için bakanlığa ve hükümete büyük görev düşmektedir. Yeni sistemin amacına ulaşması için altyapısı güçlendirilmeli; ikili öğretim yapan eğitim kurumu kalmamalı, sınıf mevcutları 24-30 aralığına indirilmeli, 120 bini aşan öğretmen ihtiyacı bir an önce karşılanmalı; eğitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterler ile toplumun hassasiyetleri esas alınarak karma eğitim mecburiyeti başta olmak üzere 28 Şubat sürecinin bütün dayatmaları kaldırılmalıdır” dedi.

 

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verilmesini, teknik hizmetler, genel idare ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının atama ve yer değiştirme işlemlerindeki belirsizliğin giderilmesini, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine ilişkin yönetmelik değişikliğinin çıkarılmasını, unvan değişikliği sınavının acilen yapılmasını isteyen Bilgin, çözüm bekleyen sorunların hasıraltı edilerek eğitim çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi çağrısında bulundu.

 

Mücadeleleri sonucu elde ettikleri kazanımlar ve dik duruşları sayesinde 231 bini aşkın eğitim çalışanının teveccühünü kazandıklarını belirten Bilgin, “Ülkemizde demokrasinin kurumsallaşması, ham demokrasinin tam demokrasi olması için şimdiye kadar antidemokratik hareketlere karşı çıktık, şimdiden sonra da aynı kararlılıkla milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sıkıntılarımızın giderilmesi, heyecanımızın verimliliğe ve kaliteye dönüşmesi, umutlarımızın gerçek, mutluluklarımızın daim olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Öğretmenlik kariyer düzenlemesinde, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmamasını, objektif kriterlere ve branşa göre bir an önce düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Son günlerde bakanlıkça Başbakanlığa gönderildiği söylenen kariyer düzenlemesinin, 840 bin öğretmen ve öğretim elemanlarına verilmeyen ek ödeme ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Ek ödemenin karşılığı kesinlikle kariyer düzenlemesi değildir. Bakanlık, bu ikisini birbirine karıştırmamalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Uşak Şube Başkanımız Mehmet Karaçallık ise, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, faaliyetleriyle eğitim dünyasının sorunlarının çözümüne katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Keyword : Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır haberi , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır oku , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır konusu , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır hakkında , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır manşeti , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır perde arkası , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır olayı , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır son dakika , Bakanlık, Kariyer Düzenlemesi ile Ek Ödemeyi Birbirine Karıştırmamalıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com