20.10.2012 - 20:17
Okunma (3683)
Yorum (0)
Paylaş

Saçları Koruyan Mucizeler

Saçları Koruyan Mucizeler

Saçlarınızın güçlenmesini istiyorsanız; yapmanız gerekenler...


Ispanak, tavuk ve kırmızı biber

Hem ıspanak hem de tavuk muhteşem demir kaynaklarıdır ve bu mineral alyuvarların saç köklerine oksijen taşımasına yardımcı olur. Jarosh bu oksijen akışının saçların sağlıklı uzamasının ve saç tellerinin güçlenmesinin sağlanması için gerekli olduğunu söylüyor.

Jarosh, ayrıca demir ihtiyacınızı hem bitkisel hem de hayvansal kaynaklardan karşılamanızı önermektedir. C vitamini vücudunuzun özümsediği demir miktarını artırdığı için, demir bakımından zengin gıdaları kırmızı biber ya da çilek gibi bir meyve ya da sebze ile birlikte yemeye çalışmanızı söylemektedir.

Servis önerileri: Ispanak ve kırmızı biberlerle servis edilecek tavuk göğsü, demir deposu dolu bir yemektir. Diğer demir kaynakları arasında zenginleştirilmiş mısır gevreği, yağsız et, balık, mercimek, fasulye ile domates ve pancar gibi sebzeler yer almaktadır.

Yumurta

Yumurtalar iyi bir protein ve amino asit (proteinin yapı taşları) kaynağıdır. Saçınız öncelikli olarak bir protein türü olan keratinden yapıldığı için, Jarosh, diyetinizde yeterli miktarda protein olmasının saçınızın uzaması ve güçlenmesi için gerekli olduğunu söylemektedir. “Her ay doğal olarak saçlarımız dökülür ve protein açısından fakir diyetler saç tellerinin uzama hızını yavaşlatabilir ve saçların ince görünmesine yol açar” demektedir. Aynı şekilde, çok az protein almak saç diplerinin zayıf ve kırılgan olmasına neden olabilir.

Thayer, yumurtanın çinko, demir ve B vitamini de sağladığını ve bu maddelerin saçların uzama döngüsü de dahil olmak üzere, vücudunuzun yediklerinizi çeşitli işlevleri için ihtiyaç enerjiye dönüştürmesine yardımcı olduğunu söylemektedir. Jarosh özellikle B-6 ve B-12 vitaminlerinin “sağlıklı diyetinizden aldığınız gıda maddelerini saç köklerine taşıyan kuryeler olarak düşünülmesi gerektiğini” söylemektedir.

Servis önerileri: Jarosh haftada üç ya da beş yumurta yenilmesini önermektedir. Tavuk eti, yağsız et, balık ve mercimekten de protein ve B vitamini alabilirsiniz.

Keyword : Saçları Koruyan Mucizeler haberi , Saçları Koruyan Mucizeler oku , Saçları Koruyan Mucizeler konusu , Saçları Koruyan Mucizeler hakkında , Saçları Koruyan Mucizeler manşeti , Saçları Koruyan Mucizeler perde arkası , Saçları Koruyan Mucizeler olayı , Saçları Koruyan Mucizeler son dakika , Saçları Koruyan Mucizeler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com