
Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara!
Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara!
2012 Yılı isteğe bağlı ve özür grubu kapsamındaki yer değişikliklerindeki sıkışıklık ve yeni sistemin yarattığı norm sorunlarını çözmek adına bakanlıkça yapılan alan değişiklikleri yeni ve devasa sorunlara yol açmıştır.
2012 Yılı isteğe bağlı ve özür grubu kapsamındaki yer değişikliklerindeki sıkışıklık ve yeni sistemin yarattığı norm sorunlarını çözmek adına bakanlıkça yapılan alan değişiklikleri yeni ve devasa sorunlara yol açmıştır.
İş kolumuzda Temsil yetkisini iki yıllığına elinde bulunduran Eğitim Bir Sen’in kendi başarısı olarak ilan ettiği yan alan değişiklikleri hem alan değiştirenleri, hem kendi alanına alan dışından atama yapılanları, hem de öğrencileri mağdur edecek şekilde bilimsellikten uzak kriterlerle yapılmıştır.
Sırf yer değiştirme kaygısı ile alanından vazgeçen çok sayıda öğretmenimiz ilk günden başlayarak kendi alanına dönmek adına sendikamızdan yardım istemiştir. Bu öğretmenlerimize ayrı ayrı bilgilendirme yapmak yerine prosedür hakkında genel bir bilgilendirme yapma gereğini duyduk.
Bakanlık ilgili alan değişikliğini İSTEĞE BAĞLI BAŞVURU ile aldığı için yeni alana atanır atanmaz iptal istemli bir dilekçe vermek, reddi ile dava açmak isteyenlerin bu girişimi fazla umut vaat etmemektedir. Bir dayatma şeklinde de olsa davalı açısıdan (MEB), talebin varlığı güçlü bir savunma nedenidir, mahkemeyi de etkileyebilir. Bunun yerine resmi olarak TALEP edilmiş alana dair bir lisans eğitimi almamış olmak, hizmet içi eğitime tabi tutulmadan göreve başlamak, öğrencilerin seviye ve ihtiyacına yanıt verememek konularını peş peşe tutanak altına aldırmak yerinde olacaktır. Bu süreçte eski (mezuniyete esas alan) alanda il, ilçede ihtiyaç oluşması, ücretli öğretmen çalıştırılması da delillendirilebilir. Bu tür dilekçe, tutanak ve delillerin ekleneceği bir ALANA GERİ DÖNME talepli nihai dilekçenin reddi halinde güçlü bir dava açılabilir.
Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Servisi olarak hizmetiçi eğitime alınmadan mezuniyet alanı dışındaki bir alana geçmiş, bunun sıkıntısını yaşayan öğretmenlerimiz için kurumlarına verecekleri ilk dilekçeyi örnek olarak paylaşıyoruz. Alana dönüş konusunu yargıya taşımak isteyen üyelerimize her türlü hukuksal yardım ücretsiz olarak verilecektir. Saygılarımızla…
Keyword : Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! haberi , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! oku , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! konusu , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! hakkında , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! manşeti , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! perde arkası , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! olayı , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara! son dakika , Alan Değişikliğinde Pişmanlık Duyanlara!
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..