14.10.2012 - 07:30
Okunma (1136)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı

Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı

 

 

 

 

 

Eğitim Bir-Sen 3 Nolu Şubesi Ataşehir Aydın Doğan İlköğretimokulu’nda, müdür vekili Fatih Kılıç’ın kavga eden öğrencilerin velilerini okula çağırıp sorunu çözmeye çalışırken saldırıya uğramasından dolayı darp edilmesini okul önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

 

Öğretmene yapılan menfur saldırıyı protesto eden Eğitim Bir-Sen 3 Nolu Şube adına Şube Başkanı Erol Ermiş yaptığı açıklamada; Geçen yıldan beri toplumumuza bir haller oldu. Neredeyse her gün kamu çalışanları şiddete maruz kalıyor, özellikle öğretmenlerimize ve doktorlara yönelik şiddette ciddi bir artış var ve milletin çocuklarını eğitmekten başka gayesi olmayan öğretmenlere yönelik şiddeti anlamakta zorluk çekiyoruz, dedi

 

 

 

Eğitim Bir-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri, Bem-Bir-Sen 5 Nolu Şube Başkanı Şaban Camcı ve Şube yönetim kurulu üyeleri ile Eğitim Bir-Sen ilçe başkanları ve üyelerin yoğun katılım gösterdiği öğretmene şiddeti protesto edilen basın açıklamasında Şube Başkanı Ermiş, okullar açılır açılmaz İzmir’de bir bayan öğretmenimizi toprağa verdik,  bu menfur ve üzücü olayın üzerinden çok geçmeden peş peşe kötü haberler gelmeye başladı, dedi. Başkan Ermiş” öğretmene yönelik şiddetin son dalgası maalesef dün Aydın Doğan İlköğretimokulu’nda, önünde açıklama yaptığımız bu okulda yaşandı. Arkadaşımız Fatih Kılıç kavga eden öğrencilerin velilerini okula çağırıp sorunu çözmeye çalışırken saldırıya uğradı, darp edildi, on gün iş göremez raporu aldı. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz.” dedi.

 

 

 

Başkan Ermiş, Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni dövmekle kalmıyor aynı zamanda geleceklerini de dövüyorlar. Bilgi sunan bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyük. Ancak bazıları öğretmeni hepten sahipsiz zannediyor, dedi.

 

Basın açıklamasında Ermiş, “Böyle bir algının oluşmasında bazı yetkililerin yapmış olduğu açıklamaların etkisi çok fazla. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız.” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

 

 

 

Başkan Ermiş konuşmasında, buradan seslendiklerini ifade ederek, Şiddetin her türlüsüne, nereden ve kimden gelirse gelsin karşı olduklarını, Bir an önce bireysel ve toplumsal şiddete, cinsiyet ayrımcı şiddete, özelde bazı meslek gruplarına yönelen şiddete son vermek için gerekli çalışmaların acilen başlatılması gerektiğini belirtti.  Sorunun sadece güvenlik politikaları yönünden ele alınmaması, şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak tedbirlere ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek bu tedbirlerin önemli bir kısmının da eğitim yoluyla alınacağını, bu manada değerler eğitimine ağırlık verilmesi öğretmene saygının yeniden tesis edileceği sonucunu doğuracaktır”dedi.

 

 

 

Öğretmenlerin sık sık sloganlarla kestiği konuşmasında Başkan Ermiş, “bu olay bize göstermiştir ki, bugüne kadar gerek öğretmenlerimizin karşılaştığı gerekse toplumun genelinde gözlemlediğimiz şiddet olayları, eğer gerekli önlemler alınmazsa, ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyor ve öğretmene yönelik şiddeti masaya yatırmaya davet ediyoruz. Bakanlık, Şiddetle Mücadele Masası oluşturmalı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB, Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlığın vurdumduymaz tavrı devam ederse öğretmenler kendilerini korumak için değişik yollara başvurmak zorunda kalabileceklerdir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin durmasını istiyorsa gereğini yapmalıdır” dedi.

 

 

 

Basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e seslenen Başkan Ermiş, öğretmenlerin okullarda can güvenliğinin kalmadığını, her gün bir arkadaşımızın şiddet kurbanı olduğunu, okullarımızın tahrip edildiğini, söyleyerek “Artık OECD Raporlarını okumayı bırakın. Türkiye gerçekleriyle yüzleşin ve eğitimcilerin feryadına kulak verin. “Biz can derdindeyiz, siz et derdindesiniz.” Güvenliğin olmadığı yerde sağlıklı bir eğitim yapılamaz. Geçen yıl, öğretmene yönelik olumsuz söylem ve tavırlarla, haksız yere verilen cezalarla heba edildi. Bu yıl sizin açınızdan telafi yılı olmalı. Öğretmene yönelik şiddet konusunu önceleyerek işe başlamak size, eğitimcilere ve eğitimimize çok şey kazandıracaktır.” Dedi.

 

Eğitim Bir-Sen olarak bu yıl eğitimcilere yönelik şiddetin sıkı takipçisi olacaklarını, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını, basınımızın eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermesini istediklerini, belirterek , saldırganların hak ettikleri cezayı almaları için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

 

Konuşmasının sonunda meslektaşları Fatih Kılıç’ın şahsında saldırıya uğraya tüm eğitimcilere geçmiş olsun dileklerini ifade eden Başkan Ermiş, şiddete uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşlarına da Cenab-ı Allah’tan rahmet dileklerini sundu. Başkan Ermiş, basın açıklamalarına katılarak mesleğine, meslektaşına sahip çıkan değerli katılımcılara yürekten teşekkür etti.

 

Eğitim-Bir-Sen

 

İstanbul 3 No’lu Şube Basın Yayın Sekreterliği

Keyword : Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı haberi , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı oku , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı konusu , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı hakkında , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı manşeti , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı perde arkası , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı olayı , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı son dakika , Öğretmene Yönelik Şiddet Son Bulmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com