14.10.2012 - 07:29
Okunma (1301)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde...

Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde...

 

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, öğretmen evlerinin sorunlarını meclis gündemine taşıyarak

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e “Öğretmen evlerinin kapatılması kararı alınarak öğretmenler zor durumda bırakılmayacak mıdır” diye sordu.

 

 

 

 

 

Toprak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Toprak önergesinde öğretmen evlerinin devletten ödenek almamakla birlikte, devlete vergisini veren bunun yanı sıra elektrik, su, yakacak ile personel sigorta ve maaş giderlerini kendi bütçelerinden karşılayan, unutulmaya yüz tutmuş kurumlar olduğunu ifade etti. Öğretmen evlerinin birçok sebepten ötürü sıkıntılı bir sürece girmesinin ardında yatan sebeplerin araştırılması gerektiğini belirten Toprak, Bakan Dinçer’e şu soruları yöneltti:

 

 

 

“Öğretmen evlerinin kapatılması kararı alınarak öğretmenler zor durumda bırakılmayacak mıdır? Bu karar uygulamaya geçtikten sonra öğretmenlerimiz için alternatif çözüm önerileriniz var mıdır?

 

Yalnız öğretmenlerin faydalanabileceği ve geniş bir sosyal tesis olarak da kullanılabilecek lokal, misafirhane gibi olanakları olan ikame bir yapılanma düşünmekte misiniz? Veya mevcut öğretmen evlerini iyileştirmek için planlarınız var mı? Kapatmak çözüm müdür?

 

Öğretmen evlerinin kapatılması, öğretmen atamasında ilçelere gelecek yeni öğretmen adaylarını da sıkıntıya sokmayacak mıdır?

 

Kapatılan/kapatılacak öğretmen evlerinde çalışan sözleşmeli işçiler için nasıl bir istihdam alternatifi yarattınız?

 

Öğretmen evlerinin amacından saparak yetersiz yönetimlerle görevi kötüye kullanarak işletilmesini nasıl açıklıyorsunuz? Aksaklıkların giderilmesi için aldığınız önlemler nelerdir? Yapılan denetimler yeterli midir?  Bu durumun faturasını öğretmenlere çıkarmak ne kadar doğrudur?”

 

 

 

Kaynak: www.memurhaberleri.net

 

 

 

Keyword : Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... haberi , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... oku , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... konusu , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... hakkında , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... manşeti , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... perde arkası , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... olayı , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde... son dakika , Öğretmen Evleri Meclis Gündeminde...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com