11.10.2012 - 17:14
Okunma (1278)
Yorum (0)
Paylaş

Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak

Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak

 

OVP’nin ardından Orta Vadeli Mali Plan da belli oldu. Böylece 17 Ekim’de Meclis’e sunulacak yeni bütçenin genel hatları da netleşti. Plana göre bütçede memura faiz giderinin iki katı para ayrıldı.

Ekonomide sağlanan istikrar, bütçe dengelerini de değiştirdi. Ekonomik istikrar “bütçeden aslan payını rantiye alıyor” söyleminin de rafa kalkmasına sağladı. 17 Ekim’de TBMM’ye sunulacak olan 2013 yılı bütçesinde, kamu personeline ayrılan kaynak neredeyse faize aktarılacak ödeneğin iki katına ulaştı. Bütçede, faize 53 milyar liralık ödenek ayrılması öngörülürken, personele ise 97 milyar 224 milyon liralık ödenek aktarılacak. Orta Vadeli Program’la birlikte 2013-2015 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plan da açıklandı. Planının, Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte, 17 Ekim’de Meclis’e sunulacak 2013 yılı bütçe tasarısının ana hatları da netleşti.

 

Personel ödenekleri artırıldı

 

Buna göre geçtiğimiz yıl yayınlanan orta vadeli mali planda 381 milyar lira olarak tahmin edilen 2013 yılı bütçe büyüklüğü 403.9 milyar liraya çıkacak. Bütçe  büyüklüğünde yaşanan sapmada, personel ödeneğindeki artış etkili oldu. Yine geçen yıl yayınlanan mali planda, 2013 yılı için 88.6 milyar lira olarak hesaplanan personel ödeneği, 8.6 milyar liralık artışla 97.2 milyar liraya çıktı. Böylece, bütçe büyüklüğünde yaşanan sapmanın yaklaşık yarısı personel ödeneğindeki artıştan kaynaklanmış oldu. Personel ödeneğin planların dışında artış göstermesinde, 1.9 milyon emekliye verilecek intibak zammı ile 2012 yılı başında uygulamaya konulan eşit işe eşit ücret düzenlemeleri etkili oldu. Memura verilen zamların ise bütçe üzerinde çok fazla etkisi olmadı.

 

MEMURA 97, YATIRIMA 33 MİLYAR LİRA

 

Kamu çalışanlarına 97.2 milyar liralık ödenek ayrılması öngörülen 2013 yılı bütçesinde, faiz için ise 53 milyar liralık kaynak konulacak. Faiz ödemelerinde ise bir sapma yaşanmadı. Geçen yıl yayınlanan mali planda da 2013 yılı için, 53 milyar liralık faiz ödemesi yapılması planlanmıştı. 2014 yılında da faiz için öngörülen 55 milyar liralık ödenek tutarında bir değişikliğe gidilmedi. Öte yandan 2013 yılı bütçesinde, yatırımlar için ise 33.4 milyar liralık ödenek ayrılması planlandı. Kamu yatırımlarına bütçeden 2012 yılı bütçesinde ise 27.9 milyar liralık ödenek ayrılmıştı.

Keyword : Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak haberi , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak oku , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak konusu , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak hakkında , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak manşeti , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak perde arkası , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak olayı , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak son dakika , Bütçeden Aslan Payını Memurlar Alacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com