09.10.2012 - 17:02
Okunma (1223)
Yorum (0)
Paylaş

Bu Karpuz Tam 42 Kilo

Bu Karpuz Tam 42 Kilo

 

 

 

Ereğli İlçesi Kıyıcak Köyünde bir çiftçi bahçesinde hayvan gübresiyle 42 kiloluk karpuz yetiştirdi.

 

 

Kdz Ereğli İlçesi Kıyıcak Köyünde yaşayan çiftci Abdullah Aldemir, (60) kendi bahçesinde yetiştirdiği 42 kiloluk karpuzlar görenleri şaşırtıyor.

 

Aldemir, yaptığı açıklamada, Karpuzları yetiştirirken çok özen gösterdiğini söyledi. Gübre kullanmadığını tamamen hayvan gübresiyle karpuzları büyüttüğünü ifade eden Aldemir, şunları söyledi;

 

“Almanya’dan emekli olduktan sonra kendi köyüme yerleştim. Yaklaşık 20 yıldır kendi kurduğum bahçemde çiftçilik yaparak tamamen hayvan gübresi kullanarak sebze yetiştiriciliği yapıyorum. Nisan ayından kendi imkanlarımla elde ettiğimi karpuz tohumlarını 17 metre kare serama ekerek özenle bakımlarını yaptım. Kesinlikle kimyevi gübre kullanmadım. Sadece hayvan gübresi atarak büyümelerini her gün izledim. Çok hızlı büyüyorlardı.20′ye yakın karpuz yetiştirdim. Bir tanesinin ağırlığı 40-50 kilo geliyordu. Şu an bahçede 2′si büyük 2′si küçük 4 karpuzum kaldı. Onlarda büyüdüğü zaman komşularıma dağıtacağım. Seneye daha büyük bir bahçe kurarak 500 kilo karpuz almayı planlıyorum”

 

 

 

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ise, Bölgemizde sadece fındık değil her türlü ürünü yetiştiğini belirterek, “Bölgemizde 45-50 kilo ağırlığında karpuz yetiştiğini duyduğum zaman inanamadım. İlk gördüğümde bende şaşırdım. Karpuz o kadar ağır ki ben bile kaldıramadım. Karpuzun 1-2 olması önemli değil, bizim yöremizde böyle bir ürünü olması önemliydi. Gelecek yıldan itibaren bizde oda olarak bu tür yetiştiricilere destek vermeye hazırız. Fındıktan başka Zonguldak ta çiftçilik yok diyen  Türkiye’de bir söylenti var. Bizim Zonguldak’ta topraklarımız çok verimli bunun bir örneğini de burada görüyoruz” dedi.

Keyword : Bu Karpuz Tam 42 Kilo haberi , Bu Karpuz Tam 42 Kilo oku , Bu Karpuz Tam 42 Kilo konusu , Bu Karpuz Tam 42 Kilo hakkında , Bu Karpuz Tam 42 Kilo manşeti , Bu Karpuz Tam 42 Kilo perde arkası , Bu Karpuz Tam 42 Kilo olayı , Bu Karpuz Tam 42 Kilo son dakika , Bu Karpuz Tam 42 Kilo

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com