09.10.2012 - 16:51
Okunma (1208)
Yorum (0)
Paylaş

Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır

Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır

 

Sendikalar için Öğretmenlere ek ödemesiz geçen her gün utançtır.

 

 

666 sayılı KHK ile eşit işe eşit ücret çerçevesinde memurlara ek ödeme verildi. Ek ödeme verilirken memurların maaş dışında gelirleri olmaması gözetildi. Örneğin döner sermaye alan sağlıkçılar ile ek ders ücreti alan öğretmenler ek ödeme düzenlemesinin dışında tutuldular.

 

Milli Eğitim Bakanlığı şube müdüründen Genel Müdüre kadar Genel İdare Hizmetleri mensubu çalışanlarına ek ders verme uygulamasını kaldırdı ve bu görevdekiler ek ödemeden yararlanmaya başladılar.

 

Bir ara öğretmenlere de ek ders verilmemesi bunun yanına mesai uygulaması getirilmesi tartışıldıysa da bu konu teknik bir sürü sebepten dolayı gerçekleşemedi.

 

Türk Eğitim Sen’in yaptığı bir araştırmada öğretmenlerin ancak %25’inin tam ek ders aldığı ortaya çıktı. Büyükşehirlerde yüz binlerce öğretmen sadece maaş karşılığı çalışmak zorundadır.

 

Burada da karşımıza ’15 saat’ tartışması çıkıyor. Koskoca ‘usta’nın ‘Öğretmenler 15 saat çalışıyor diğer memurlar 40 saat. Bu adalet mi?’ cümlesi öğretmenlerin direncini kırdı.

 

Öğretmenin 15 saatinin başka memurların 45 saatine denk geldiğini birçok yazar ifade etti, biz de yazdık. Öğretmenin 1 saatinin başka çalışanların 3 saatine denk geldiği araştırmalarca sabittir.

 

Daha teknik örnekler vermek isterdim ama akılda kalması ve bu kadar açık gerçeğin nasıl görülmediğinin şaşkınlığı gibi gerekçelerle kaba örnekler veriyorum:

 

Tarkan’ın 1 saat sahne performansının maddi manevi değeriyle Ajdar’ınki bir midir?

 

İlber ortaylı ile yapılan 1 saat sohbetle Nihat Doğan sohbeti bir midir?

 

Her neyse…

 

Öğretmenlerin ek ödeme almadığı ve tüm memurlar arasında en az maaşa sahip olduğunu unutturmamak lazım.

 

600 binden fazla mensubu olan bir camia sizce de fazlaca tepkisiz değil mi?

 

Sendikalar nerede?

 

Sendikalar için ek ödemesiz geçen herbir gün utançtır.

 

Metin KOÇER

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır haberi , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır oku , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır konusu , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır hakkında , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır manşeti , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır perde arkası , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır olayı , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır son dakika , Ek Ödeme Sendikaların Utancıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com